-
[Pomoc] Linux!
Siemanko, otóż chciałem się was zapytać jakiego Linuxa byście polecili do pykania w Tibię żeby wszystko ładnie śmigało, dotychczas korzystałem z Ubuntu ale jest on dla mnie beznadziejny, chodzi mi o coś prostego, żadnych wymagań nie mam po prostu żeby ładnie tibia chodziła i grafa to wszystko.
-
Może Kubuntu? Jest to Linux oparty na interfejsie KDE, który mi się wydaje dość prosty w obsłudze.
Ewentualnie przychodzi mi jeszcze do głowy Mandrake / Mandriva
-
Nie, Kubuntu nie mam. Ale w Ubuntu mnie denerwuje to że ta myszka dziwnie lata... i jak się zjedzie w dół to się pulpit pokazuje a dalej paski narzędzi i wgl...
-
Kubuntu to to samo co ubuntu tylko ze srodowisko graficzne jest zmienione z GNOME na KDE. Reszta - to samo.
Mi osobiście na ubuntu tibia działała, ale wyłączała się nagle bez żadnego komunikatu często.
Teraz używam Debiana i jest wszystko okej - z debianem tylko takie małe problemy na początku żeby wszystko działało bo o ile w ubuntu działa to od razu to tutaj musiałem kilka rzeczy ręcznie ustawiać. Teraz jest git :).
-
No to spróbuję może z tym Debianem :) A jak myszka lata? Jak w windzie czy tak jak na Ubuntu?
-
nie polecam ci debiana.. mialem i musialem przeinstalowac na ubuntu..
" j "
-
nie rozumiem co masz na mysli mowiac 'jak myszka lata' okresl sie jakos lepiej, co do Rollercostera - moze po prostu byl dla Ciebie za trudny ? :P tez mialem kilka podjesc do debiana - w koncu mi sie udalo zrobic tak zeby wszystko dzialalo i jestem zadowolony ;p. W sumie uzywalem ubuntu ale Unity mnie przeraza ;/