Siema, chcialem sie was spytac, jak nia gracie? Jaki build i czy lepiej top/mid oraz czy Akali jest jakas kontra na kogos dobra?
Wersja do druku
Siema, chcialem sie was spytac, jak nia gracie? Jaki build i czy lepiej top/mid oraz czy Akali jest jakas kontra na kogos dobra?
Buty sytuacyjnie, Hextech, rylai, lich bane, rabadon. Kontra na duzo midow, troszke mniej topow. Z lajtem radzi sobie z:
Vlad,Fiora,Nasus,Anivia,Fizz, Malphite. Z reszta mniej lub bardziej.
Ja najczęściej chodzę na solo lub mida z racji,że często gram z kolegami i jest między nami komunikacja,co ułatwia ganki.Na bota nie chodzę bo trzeba się wyfarmić,chodź co prawda łatwiej o fraga na bocie niż midzie/tope(mówie o normalach gdzie na bocie jest teemo+vayne(przykład oczywiście) to o fraga nie jest trudno,chodź z farmą ciężej)
ja robię tak buciki>hextech>rylai scepter>sheen>rabadon>lich bane aczkolwiek tak średnio gra nia mi idzie, według mnie jest bardzo dobra w team battle gdzie bardzo fajnie i łatwo można wejść na tyły wrogów i spizgać jakiegoś papierka ;d
Tylko i wyłącznie Mid/Top. taki protip: Rzucasz Q czekasz 3s i używasz ult potem odrazu q i dalej sobie poradzisz ;] Co do bulidu Dla mnie jeżeli robie Hextecha to nie robie wylaia, ponieważ mam slowa z hextecha (activ) i daje 300 dmg potem robie lichbane potem GA albo rabadona zależy od gry :) Na starcie jeżeli grasz na ranged to probujesz farmić z q jak najwięcej i czasami użyć Q na przeciwniku jeżeli grasz na melee to powinieneś być trochę bardziej agresywny, to wszystko zależy od stylu gry przeciwnika ;)
Tylko MID zaczynam; Doran Shield > Hextech mały > Sorce/Mercu > Rylaj > Lich Bane > Caly Hextech > Rabadonka. Wkrada mi się teraz czesto w build wykradacz dusz no i coś na obrone np. Kolczasta
bez przesady, tak bardzo potrzebne te 10% bonus dmg? bardziej spellvamp ;p
akali jak nie uda sie snowball to raczej przegrasz, chyba, ze dojdziecie do 60 minuty i wyfarmisz full build
w sumie dziwna postac, moze przegrac lane i wbic triple w pierwszym teamfighcie
vlada chyba nie kontruje, na 1800+ rozwalilem vladem akali, a topem jestem mocno miernym
Niby tak, ale kazdy chyba normalny gracz wie, że do 6 lvl Akali nie ma co szukac dalego od wiezy, pozniej juz na buty się ma - oczywiście jezeli umiesz last hitówac ;] Akali to taki czemp. który naprawde fajnie umie uciekać, wystarczy kółko na smarcie i uciekniesz spokojnie, jeżeli nie kupił nikt warda czy też oracle.
nie ma co szukać bo nie ma ulti? a zdziwiłbyś się czasami. często widzę graczy, którzy właśnie grają z takimi swoimi filozofiami jak Ty zamiast opierać się na doświadczeniu zdobytym po wielu grach.
Dalej nie rozumiem, na uj ci armor z dorans shielda?
Ah ten theorycrafting o butach <3. Na midzie az tak potrzebne nie sa, ale na topie bez butow giniesz na drugim ganku. Z kolei jak kolega up napisal, armor na midzie rzadko sie przydaje, wiec doran shield jest slabym itemem na nia. Jesli juz to jakis doran blade, daje life steal i spell vamp.
Akali jedzie vlada na podwojne Q + ulti + Q.