Siema!
Możecie mi podać minimalne i takie w sam raz wymagania komputera do gry w Tibię? Chodzi mi głownie o kartę graficzną, procesor i ilość ram, no chyba, że coś jeszcze jest ważne.
Pozdro!
Wersja do druku
Siema!
Możecie mi podać minimalne i takie w sam raz wymagania komputera do gry w Tibię? Chodzi mi głownie o kartę graficzną, procesor i ilość ram, no chyba, że coś jeszcze jest ważne.
Pozdro!
Wymagania
Windows XP, 67 MB wolnego miejsca na dysku, DirectX w wersji 5.0 lub nowszej, połączenie z Internetem.
Wymagania systemowe:
Aby zagrać w grę Tibia potrzebujesz systemu Windows 95 lub nowszego oraz DirecX 5.0.
Wymagania sprzętowe:
procesor 500 MHz lub szybszy, 64 MB pamięci RAM, 25 MB wolnego miejsca na dysku, Windows 95/98/ME/XP/2000 lub Linux.
Do wymagań systemowych dodajcie sp2.
@2up
Dzięki, ale ty mi podałeś minimalne, a mi chodzi jeszcze o takie odpowiednie żeby było płynnie itp. Bo z takimi minimalnymi to będzie tak na "styk".
Monitor zdolny wyświetlić przynajmniej 1024 linie inaczej interfejs się nie mieści. Niestety przy takiej rozdzielczości i ilości spritów ciężko osiągnąć dobra wydajność. Na fullhd mój athlon64 3000+ w połączeniu z gf 6100 na najnowszym kliencie osiąga w porywach 12fps na dx9 win7
czyli ile cal musi mieć? Nie znam się cholera na tym :/
Mój 14" tyle wyświetlał. A w laptopach 15 są czasem fullhd. Na niższej rozdzielczości też niby da się grać ale jak chcesz mieć otwarte powiedzmy dwa plecaki, skills, battle, rozwinięty ekwipunek i do tego otwierać potwory to ciężko się zmieścić na 768 liniach. Ale całkiem sporo 17 powinno mieć już 1280x1024. A jakiego nasz kompa?
Narazie siedze na gracie compaq. Nie znam dokładnych specyfikacji, ale wiem, że NFS Undeground 2 mi nie pójdzie :D. Mam zamiar napirawić mojego kompa i chcę żeby tam mi komp i tibia płynnie chodziła. Skype, gg, przeglądarka i do tego Tibia, która by fajnie chodziła. Dlatego się pytam. Monitor mam 15' z Benq i też pewnie zmienie na min. 17'
Teraz już nie ma sensu kupować nic mniejszego i słabszego niż 21.5" fullhd. Taki masz za niecałe 550 już
O ku*wa, to nieźle. Ale nie psuję się wzrok za bardzo jak tak siedze przy nim??
Nie ;p Tak samo jak i przy innych monitorach.
Od siebie dodam, ze w tibie bardzo niewygodnie gra mi sie na monitorach panoramicznych (16:9). Sam specjalnie do gry w tibie dokupilem sobie 19" 4:3. Na panoramie jest za malo miejsca na otworzenie tych wszystkich ekwipunkow, skilli, vipa, plecakow, itp. + na bokach obrazu gry bedziesz mial wolna przestrzen, a mnie to bardzo irytuje.
Na 1080 jakby nie patrzeć jest więcej miejsca niż na 1024. Chyba że nasz 1200 lub więcej to wtedy inna sprawa.
Jaka firme polecacie?