Cześć. Nie jestem geniuszem matematycznym, więc zapytam Was. Czy opłaca się robić Avalanche na softach używając ciągle SMP? Zamierzam je sprzedawać po 40 gp/each w markecie. Opłaci mi się to?
Oczywiście pacc+promocja.
Wersja do druku
Cześć. Nie jestem geniuszem matematycznym, więc zapytam Was. Czy opłaca się robić Avalanche na softach używając ciągle SMP? Zamierzam je sprzedawać po 40 gp/each w markecie. Opłaci mi się to?
Oczywiście pacc+promocja.
Nie trzeba być geniuszem żeby wiedzieć, że to spowoduje tylko straty. Pytanie tylko - jak duże? Sam zamierzam tak podbijać Mlvl tworząc GFB. Dodam, że zwykłe eliksiry będą bardziej ekonomiczne.
Na samych softach obliczyłem, że ze sprzedanego AVA dostanę 13k z groszami. Odjąć od tego 1k na blanki i 10k na softy = 2k zysku.
Na softach, będąc najedzonym ED zrobi 324 Ava. Sprzedając je po 40 gp, zarobi 12960gp. Od tego trzeba odjąć 10k za softy, za blank rune i ewentualne koszty jedzenia.
Stworzenie 4 ava, to 530 many, czyli stworzenie jednego, to 132,5 many. Średni koszt odnowienia 100 many na SMP wynosi 53gp, czyli za jedno ava ~70gp.
Na MP też się nie opłaca, ale mniej.
Nie chce mi się liczyć ile to będzie na potach z jedzeniem oraz na potach z softami, ale od razu mówię, że to się nie opłaca. Można kombinować jeszcze z ringami jak masz tani dostęp, ale naprawdę tani.
jezeli grasz na pvp/hardcore pvp to polecam Ci robic parale druidem :)
tak czy siak, nawet jak masz sporo kasy to oplaca sie troszke stracic na robienie tych run bo mlvl leci do przodu, szczegolnie jak masz jeszcze niski i bedzie widac roznice po zrobieniu tych kilkuset ava ;)
A ja polecam skupowanie life ringów/life crystal
po niskiej cenie, odnawianie wtedy wychodzi
taniej niż z softami.
Nie pamiętam jaka była ta granica opłacalności
w stosunku do softów przy zakupie life ringa ale
coś koło 500-550gp, sprawdź na wikicom.
Za 44 gp wystawisz i na non pvp spokojnie ktoś skupi