-
Pomysl.
Witam. Ostatnio szukalem otsa zeby sobie pograc. Ale takiego jak kiedys, niski staly exp, rl mapa, malo botow, bez itemow w sms shopie... I nie znalazlem, jedynie farmia, ale tam pelno botow... I wpadlem na pomysl, zeby zrobic serwer podobny do np. elotha. I mam od was kilka pytan. Mianowicie, czy to ma sens zeby sie brac za takie cos? I jaki klient bylby najlepszy wg. was? Odrazu wspomne ze uzywanie bota byloby karalne, wiec nie sugerujcie sie tym jakie macie boty :P
-
client najlepiej własny (mniej botow + wieksze pole do popisu), pare pomyslow z nowej tibii mozna by wrzucic do starego klimatu np. towy trade, market albo autostacking, czyli takie rzeczy, ktore nie ulatwiaja gry ale ja umilaja. nie wiem jednak czy jest sens cos takiego robic, spojrz na atlantyde - pracowali tyle czasu, a potem 3 osoby online.
-
Ale ja chce zrobic poprostu ots, taki jak byly kiedys.. za przyklad dalem Eloth. Czyli bylby taki lub bardzo podobny.
-
Zacznijmy od tego że jak chcesz zrobić podobnego do Elotha to na miejscu życzę Ci powodzenia, jako jedyni o ile się nie mylę mieli pełną mapę Tibi. Po za tym Eloth stał na dość mocnym serverze, i nie oszukujmy się bez teamu zgranego nic nie zrobisz...jak chcesz to zrobić to już szukaj mapperów, skrypterów, ludzi co znaja sie na html zeby stronke zalozyc i w ogole.
Najlepsza Tibia? Proste.. 7.92, weszło POI był fun ogólnie :)
-
Lub czekaj na wyjście batorego 7.6.. A co do tematu to stworzenie samemu takiego świata jak Xat napisał jest ciężkie do zrealizowania i znalezienie odpowiednich ludzi co by tym się zajęli na serio też ciężkie.. Jak już to jakąś paczką z rla z ostro popierd***ną głową.
-
No napewno nie jest latwe, ale jakby dorobic brakujace tereny (moze nie bylyby w 100% odwzorowane pod wzgledem otoczenia (drzewa itp.) ale jednak by byly, to byloby juz dobrze mi sie wydaje :P Tylko pozostaje wersja clienta.. ja myslalem na 7.92, ale moze cos z przedzialu 7.92 - 8.54 okazalo by sie lepszym rozwiazaniem??
-
klienty powyżej 8.0 to jest parodia.. Po pierwsze tibia jest już dużo słabsza, a po drugie jest 5 razy tyle botów.. Proponuje od 7.6 do 7.92 Imo najlepsze klienty :d