-
webdesign i inne
-
Mi się podoba:
- stonowane kolory
- w miarę czytelnie
-
Rzeczywiście, kolory stonowane i jest czytelnie ale dupy nie urywa. Mimo, że sam nie jestem grafikiem (pracuję and tym), to naoglądałem się designów trochę w swoim krótkim życiu i tu po prostu nie ma niczego innowacyjnego, nie ma tego czegoś 'designowego', co sprawia wrażenie pięknej strony.
Może to, że te strony są przeznaczone dla klanów CS'a ma też jakieś znaczenie w moim odbiorze.
Ale!
Mimo tego co napisałem jest całkiem ładnie i nie ma się co zrażać, czekam z niecierpliwością na kolejne prace z twojego warsztatu :)
-
Mi najbardziej podoba się ten pierwszy. Tylko te napisy po prawo (partnerzy, statystyki) mnie tak jakoś odrzucają, jak dla mnie niezbyt pasują do reszty. Według mnie strona powinna być schludna i czytelna i tak właśnie jest. Webdesignem się nie zajmuję, ale kiedyś robiłem sygnaturki, loga, bannery, więc co nieco się znam. 9/10 za te napisy ;d
rup wiencej
@edit
Logo: fajne, ale niepotrzebne odbicie na dole.
Forum: fajna opcja z ogłoszeniem, obok każdego podforum zamiast tego "BB" lepiej wyglądałby ten niebieski tygrys. Nie wiem jeszcze czy ten ogień w tle panelu sterowania nie wyglądałby lepiej na niebiesko, ale nie jestem pewien.
-
-
Fajny design, ale mam parę uwag:
1) tło - całkowicie nie pasuje, o wiele lepiej pasowałoby już szare tło w złote ukośne kreski.
2) shoutbox - za duża czcionka i ogólnie pole na pojedynczą wiadomość.
Tak to bardzo fajnie ;d
-
Siema, mam sprawe ;d Potrzebuje logo do mojej nubskiej stronki, nic skomplikowanego wymiary 218x80 pixeli, jakis fajny napis i tyle, ewentualnie jakis maly obrazek do tego. W zamian moge wyslac jakeigos sms'a np za dyche albo cos w ten styl ;) Jakby co to pisz na gadu 6621553
-
Dawno nic nie wrzucałem :] chyba zrobiłem trochę postępy, to jest praca, którą zrobiłem w formie treningu
http://iv.pl/images/66448712592037084103.jpg
-
Prace są średnie. Fajnie, że umiesz robić różne ciekawe fejerwejki, ale co za dużo to niezdrowo. W ostatniej pracy powinieneś się zdecydowac, czy ramki mają mieć chromowane ornamenty, czy tło ma być w ciapki. No i przede wszystkim powinieneś się zdecydować na jeden rodzaj ornamentu, te dodatkowe u góry i na dole strony są zupełnie od czapy. Nie podobają mi się też łączące się wypustki ramek, niepotrzebnie tworzą nowe formy a'la ramki. Dopatrzyłam sie jeszcze pasków w polach do logowania się itp. nie nie nie. Jednolite tło też wygląda dobrze, nie musisz w każdym elemencie strony podkreślać swoich umiejętności. Super, że je masz, tylko teraz postaraj się je dobrze wykorzystywać.
Tyle chciałam powiedzieć <3 Sorki, jeśli to zabrzmiało za ostro - właściwie życzę Ci wszystkiego dobrego w projektowaniu stron, bo widać, że masz niezłe umiejętności, teraz zastanów się nad ogólnym wyglądem strony, aby mogła się wyróżniać spośród innych.
Pozdrawiam <3
-
Właściwie to jeszcze poprawiłem trochę ten projekt według uwag na pewnym forum graficznym i wyszło to:
http://iv.pl/images/00561215126063972867.jpg
-
Jest lepiej, ale nadal mam kilka uwag :D
to złoto i kolor tła menu w ogóle nie pasuje do reszty. Może wystarczyło tylko powiększyć czcionkę? Imo ona ginie wśród tych wszytkich ornamentów i zlewa się z tłem. No i, jak już pisałam wcześniej, za dużo wzorków w tablekach. Nie pasują mi te kółka (kratki? nie wiem, co to) pod spodem całości. Fajny jest efekt niby kamienia w polach login i hasło, może zrób coś podobnego w tle strony?
-
- nieprzyjemna dla oka kolorystyka
- nieczytelne menu
- nieczytelna czcionka w contencie
- nieintuicyjny UI