witam.jeśli ktoś gra tym czempem prosze o wypisanie jakiegoś dobrego buildu,bo sam gram w lola dopiero miesiąc i jest to mój 7 czemp :)
Wersja do druku
witam.jeśli ktoś gra tym czempem prosze o wypisanie jakiegoś dobrego buildu,bo sam gram w lola dopiero miesiąc i jest to mój 7 czemp :)
Jak na typowego tanky junglera :
zaczynasz z regrowth pendant + pot albo cloth armor + 5pots.
philo stone, heart of gold, mercury's treads - potem zależnie od teamu. Przeciwko heavy ad robisz jakiegoś frozen hearta , jeśli heavy ap możesz abyssala czy force of nature kupic.
Generalnie jest mnóstwo przedmiotów , które możesz kupić. rylais (aoe slow dzięki Twojemu W), aegis (zawsze dobry support item pomagający całej drużynie), randuins omen (fajny active), sunfire cape (też jakaś opcja ale nie przepadam za tym przedmiotem)
o runach czy masteries chyba nie będę pisał bo pewnie nie masz tego 20 lvla.
polecam oprocz tanky itemow dodac tez troche wiecej ap . Mumu ma bardzo ladny dmg. Itemy jak roa, rylai sie tez ladnie sprawdzaja
mam nadzieje ze junglujesz.
jesli tak to IMO sa 2-3 dobre buildy na mumie:
1. regrow pendant(start)->philo, buty na cooldown(chyba ze mozesz miec blue all time to wtedy sorce/tabi/merce), heart of gold-> shurelia, sunfire cape, abysal/fon, randuins omen, rylai.
2. regrow->philo, sorce, sunfire, abysal, shurelia, frozen heart
btw bez pełnych masterek i run może być ciężko zacząć jungle z pendantem, jak masz niski lvl to pulla jeszcze pewnie dostaniesz ale na jakieś większe dmg bym nie liczył ;d
raczej niezbyt, na topie to każdy twój skill pushuje lane, jesteś raczej łatwy do harrasowania i prawdopodobnie przegrasz większość lini, już może lepiej jako support, ale trzeba się liczyć z tym, że i na topie i na bocie ciężko trafić bandaż (podobnie jak z blitzem, ale jako mumu wbijasz się prosto we wrogów i miniony)
Ja tam zawsze nim gram pod Junglera i buduje go tak:
-Na start 5 potek + cloth armor
-Potem Philo Stone+butki
-Heart of Gold
-Mercurki
-Aegis
-Sunfire Cape
I potem to już od sytuacji^^
co do mumu supporta, to pod aure jest całkiem spoko, w szczególności kiedy masz double ap w teamie (pasyw całkiem spoko jest) ale są o wiele lepsi ;d
http://leaguecraft.com/lnk/Dfd
Zamiast Rylai i Zhonyi można kupić Frozen Heart/Rabadon/Shurelie
Start boots+3 pots. 1st buy chalice, potem rush sunfire i abyssal. Jest to najlepszy build dla mumii imo, wypróbujcie zanim źle ocenicie ;)
Ammumu bez gp10 jednak chyba trochę słabo mi się widzi.
Btw. Trochę długo zwlekałeś z tym postem :D
Ostatnio często grałem mumią i eksperymentowałem z buildami i ten wydaje mi się optymalny. Co do gp10, to imo się nie opłaca. Zbytnio opóźniasz nimi swoje core (Sunfire+abyssal) a zwracają się dopiero około 30 minuty.. Poza tym Amumu ma słabe early game, więc gp10 na niego raczej nie powinno się budować. No chyba że jesteś 100% pewny że Twój team nie przejebie early/mid game.