-
Muzyka do nauki.
Cześć.
Najpierw zaznaczę, że ten dział wydał się dla mnie bardziej odpowiednim, ze względu ogólność jego zakresu, niż dział o szkole i nauce.
Do rzeczy. Zawsze się uczę przy muzyce, generalnie nawet dość głośnej, ale jakoś mniej wydajny wtedy jestem. Szukam muzyki do nauki, jakiejś relaksacyjnej, może stymulującej fale mózgowe (?). Teraz obczajam muzykę filmową, np. Zimmer'a i Jespera Kyd'a, myślę, że jest okej.
Wy się uczycie przy muzyce, łatwiej Wam wtedy, czy trudniej?
@panowiemoderatorzy
gdyby jednak dział był zły, proszę o przeniesienie.
-
moj brat jak przy czyms pracuje, to chilli zet slucha (radio) przez internet
ja osobiscie nie lubie pracowac przy muzyce, wole w ciszy siedziec
-
Muzyka klasyczna podobno stymuluje. Ja często słucham Beethovena, Mozarta, Haendla, Haydna, Wagnera, Schuberta i Bacha. Oraz heavy metal :P
Z muzyki filmowej dobrzy są John Williams, Ennio Morricone (chyba dobrze zapisałem), Michał Lorenc...
Bez muzyki nie wyobrażam sobie nauki.
-
ja nie moge sie uczyc przy muzyce, jak sie skupiam na ksiazkach to musze miec maksymalna cisze zeby miec 100procent wydajnosci
muzyka klasyczna podobno pomaga sie skupic, nie wiem ile w tym prawdy
-
-
1. Nirvana Radio
2. Muzyka filmowa (www.streamingsoundtracks.com)
-
Z tego co się dowiedziałem, ponieważ kiedyś też mnie interesował ten temat, to odradza się wszelką muzykę z jakimś tekstem, bo może ona odciągać uwagę od materiału, który masz przyswoić.
Muzyka klasyczna jak najbardziej, w sumie jakieś składanki typu energy pewnie też by nie zaszkodziły aczkolwiek tutaj pewności nie mam.
-
ja zazwyczaj cos z tego:
stereomood.com
bity hiphopowe
liz green
klasyka (poszukaj sobie info o efekcie mozzarta (mozart effect) czy jakus tak)
-