Witam chciałem sobie kupić kogoś do dżungli zastanawiam się kogo byście polecili kto ma szybszą, lepsza jungle, i jak z gankami. Który łatwiejszy na 1st junglera? z góry dziękuje.
Wersja do druku
Witam chciałem sobie kupić kogoś do dżungli zastanawiam się kogo byście polecili kto ma szybszą, lepsza jungle, i jak z gankami. Który łatwiejszy na 1st junglera? z góry dziękuje.
Jak dla mnie to ww, łatwiejszy i przyjemniejszy do gry, bardzu duza przeżywalność(udyr ma podobna) jungla bezpieczna, ale nie jakaś superszybka, w normie
bierz ww
jeśli ogarniesz udyra który jest trudną postacią to jest mistrzowski czamp
polecam zdecydowanie
mozesz uzywac 4rch mocy i kazdy ma wiele zalet
phoenix udyr szybszy od ww
tiger udyr silniejszy 1vs1 od ww
ww ma udane ganki tylko z ulti , a udyr 24/7 dzięki E.
generalnie ww jest słaby i jeśli koniecznie chcesz junglera to bierz udyra (a i na topie mało co z nim wygrywa).
Jeśli chodzi ci konkretnie o jungle - bierz Udyra, WW lepszy na topie. Udyr jest na pewno dużo szybszy w jungli, phoenix + runy atk speed.
plusem ww jest również o wiele większa użyteczność w teamfightach, czy bardzo ważna możliwość natychmiastowej inicjacji/złapania kogoś.
Ogólnie ww zrobi więcej w late game, ale za to udyr dominuje jungle i potrafi zniszczyć enemy junglera
WW jest o wiele łatwiejszy, żeby udyr był dobrym junglerem to i ty musisz być dobry (znać mechanikę gry, częste zachowania graczy itd).