-
Urywajacy sie ping
Czesc chlopaki, dotyka mnie taki problem, otoz... Internet mam dosyc fajny, szybki, sciagam po 3mb/sec wszystko pieknie bez zacinek, ale! Co jakies srednio 5-10 minut urywa sie jeden sygnal, leci ladnie ping 15ms na onet.pl i nagle uplynal limit czasu rzadania i leci dalej. Wyglada to tak jak na zdjecniu ponizej:
http://tinypic.pl/i/00180/8f695oc3ua5z_t.jpg
Niby nic, ale jednak przeszkadza w niektorych gierkach (freez lub cofka i zgon) ;x
Ma ktos jakis pomysl jak to naprawic/zredukowac? Prosze o jakies konkretne pomysly, a nie nabijanie postow xd
-
specyfikacja kompa, isp, ewentualnie jaki masz modem/router/whateva
system wygląda na xp, aktualny?
jakiś dodatkowy syf zainstalowany? aplikacje w tle?
kiedy się zaczęło? co ty lub ktokolwiek inny zrobiliście z kompem?(oczywiście może być wina isp, ale jeśli coś robiliście warto na to zwrócić uwagę)
(mi niewiele te informacje dadzą ale ktoś kto coś może wiedzieć na pewno z nimi będzie miał łatwiej)
-
xp, jest to od zawsze, mam router ale kabel z niego leci prosto do kompa a nie wifi.
Albo to zalezy od osob od ktorych mam neta, albo moze potrzeba jakiegos narzedzia ktory moglby to naprawic, nie wiem
-
spróbuj laatido ale raczej nie pomoże
po prostu tyraj isp jak jest od zawsze
(miałeś w międzyczasie formata aby wykluczyć winę czegoś w systemie bez badania?)
-
co to jest isp?
mialem formata z tego co pamietam ;d
-
Dobra teraz juz wyczailem, dokladnie co do sekundy co 5 minut jest uplynal limit czasu rzadania, czyli 4 sekundowy freez. To musi byc jakis filter danych po tym czasie albo jakies wyzerowanie nie mam pojecia, kojarzy ktos cos takiego?
-
Internet service provider. Wujek g pewnie by powiedział