Witam Torgową elite lol'a mam pytanie mianowicie co do pantheona jak uważacie warto nim grać jeszcze po tylu nerfach? oraz jaki bulid byście na niego polecili najlepiej. (próbowałem różnych opcji ale to wciąż nie było to)
Wersja do druku
Witam Torgową elite lol'a mam pytanie mianowicie co do pantheona jak uważacie warto nim grać jeszcze po tylu nerfach? oraz jaki bulid byście na niego polecili najlepiej. (próbowałem różnych opcji ale to wciąż nie było to)
Tu masz build ZinC'a:
http://www.solomid.net/guides.php?g=4721
Poza buildem masz tam wskazówki jak grać na poszczególne champy oraz ogólne triki
nie tyle co gowno ale nie tak viable jak kiedys i mozna pominac
IMO
pant to postac na mida(cos jak talon, easy stomp, tylko ze pant ma jeszcze latwiej), albo do jungli.
jednak najlepiej sie sprawuje na midzie, build 2-3 dorany, brutalizer, i potem albo jakies atmogi, atmalety, albo lecisz w bt + guardian i potem last whisper.
flat m res glyphy, zolte chyba flat m reg, reszta w arm pen.
masteriesy 21/0/9 jak latwy przeciwnik, jak trudniejszy to 21/9(6 mresa i 30 hp ;OOOOOOO)
propsuje up, wez ahri zostan skontrowanym przez pantheona przegraj czuj sie tak bardzo slaby
;_;
Po 4 miesiącach chciałbym spytać czy Panth na topa jest good?
Build:
butki + poty
x2 doran blade
mallet
atma
IE
sytuacyjnie?
na mida nadal arm pen runy?
Moj guide na solomidzie jest tak bardzo przedawniony, ze nie polecam go uzywac ;d.
21/3/6 albo 21/0/9, flash ignite, mid. buty + 3 poty -> 2 dorany -> brut -> hexdrinker -> maw/bt -> bt/maw -> ga, dalej sytuacyjnie.
R > Q > E > W.
flat ad red, armor yellow, mres blue, flat ad/movement speed quinty
od 7 lvla pushujesz swoja linie jak glupi i skaczesz na inne linie ultem (na 7 lvlu masz 4 poziom Q, duzo zmienia ;p). po zlozeniu ga ultem mozesz inicjowac teamfighty. dobrze uzyte ulti jest kluczowe do dobrej gry mantheonem.
Zajebiste Early, Q niszczy system, imo to postac w stylu ,,albo wykorzystasz swoje zajebiste early, albo masz w dupe".