-
Laptop do 3000 zł
Witam
Wiem ze niedawno zakładaliśmy podobny temat, ale teraz zwiększył mi się budżet. Mam do wydania 3000 zł, laptop na pare lat, na początku do gier, potem już sam internet. Moje użytkowanie komputera polega głownie na graniu i internecie. Zdarza mi się tez sporo pisać, więc byłoby miło gdyby miał wygodna klawiaturę ( jeden z podatkowych wymogów). Nie może być tez zbyt duży, najlepiej 15". Nie może się przegrzewac.
Wiecej jakichś wymagań nie mam, żeby nie był awaryjny.
-
-
Wydaje sie byc dobrym wyborem, ale czy nie bedzie sie przegrzewal? I czy touchpad nie bedzie przeszkadzal?
-
Nie slyszalem o problemach z przegrzewaniem sie y570. Jest to dosc popularny model. Ktos z torga nawet ma, tylko ze z i5 i sobie chwalil po zakupie.
Co do touchpada, w jaki sposob ma przeszkadzac? Zawsze mozesz go wylaczyc jak nie uzywasz ;)
-
Wlasnie o to mi chodzilo, nie wiedzialem czy bedzie sie dalo wylaczyc.
Dzieki wielkie za pomoc
-
Nie ma czegoś takiego jak laptop z wygodna klawiaturą. Po prostu. Zwykła klawiatura za grosze z marketu, która się rozpadnie jeśli wyładujesz na niej frustrację będzie wygodniejsza. Wystarczy, żeby miała podstawki i wysokie klawisze. I pełne wymiary. I normalny układ klawiszy
-
pociagnie bez problemu nowe gry? np diablo III?
-
Pociągnie, pociągnie podobnie jak kolejne gry, które będą wychodziły przez następne lata. W tej cenie też Ci tego Lenovo polecam. Mam starszy model tej marki od ponad roku i jestem zadowolony z wyboru Lenovo. :)
-
na pewno nie ma problemow z chlodzeniem i zasilaniem? Jezeli nie ma to biore na 99%
-
Skoro już jest temat, to żeby nie zakładać nowego tutaj syptam:
Planuję kupić sobie laptopa, zastanawiam się między jakimś używanym sprzętem, a nówką sztuką.
-Ważna dla mnie jest bateria, a dokładniej długi czas pracy lapka na tejże baterii.
-Duży dysk będzie dużym plusem.
-Nie mam jakichś wygórowanych wymagań co do grafy, nie mam zamiaru grać w nic, ale miły by było, gdyby lapek potrafił obsłużyć bez przycinania grę powiedzmy pokroju LoLa, czy potrafił wyświetlić film w dobrej rozdzielczości bez zacięć.
-Ekran minimum 14", optimum ~16".
-Procek też nie wygórowany, ważne żeby laptop nie przymulał i utrzymywał mój poziom kurw na sekundę na niego na niskim poziomie.
Moje główne pytanie to co polecacie (nówka czy używany) i dlaczego?
Drugie pytanie to jaki model polecacie i dlaczego?
Budżet: 1,5k-2k