Przycisk do wlaczania kompa sie zepsul, wciskam go, nastepuje lekkie trasniecie, przez chwile zostaje wepchnietey i powoli sie wysuwa do przodu. Jak to moge naprawic bo czasami sie kompa nie da wlaczyc
Wersja do druku
Przycisk do wlaczania kompa sie zepsul, wciskam go, nastepuje lekkie trasniecie, przez chwile zostaje wepchnietey i powoli sie wysuwa do przodu. Jak to moge naprawic bo czasami sie kompa nie da wlaczyc
podłącz zamiast niego reset
w środku są kabelki, możesz pozamieniać tak, że kompa będziesz resetem włączał, przy tych drucikach jest wszystko opisane
Aby je pozamieniać, musiałby je pourywać (przynajmniej u mnie nie ma wypięcia, aby je przełożyć/odłączyć). A aby ponownie je zamontowac musiałby się chociaż trochę znać. Ale.. podstawowe pytanie, jesteś pewny, że to wina hardware (przycisku, kabla, whatever)? Jeżeli dobrze się orientuję, a podkreślam, że są to tylko moje domysły, to plastikowa cześć przycisku powinna dać się wyjąć, więc możesz coś z nią porobić.
Też kiedyś coś takiego miałem i byłem zmuszony właśnie zamienić reset z powerem. Nie ma żadnego problemu i nie musi się w ogóle znać.
1. rozkrecasz obudowe.
2. patrzysz gdzie idzie kabelek od powera
3. wypinasz go
4. wpinasz w to miejsce kabelek od reseta
5. uruchamiasz komputer resetem, ale nie masz juz mozliwosci resetowania kompa (w przypadku zwiechy długo bedzie trzeba przytrzymac power tj. reset)
moze zdejmij obudowe i popatrz. ja bym z kabelkami nic nie kombinowal, bo jak cos zle zrobisz to lipa