-
Nokia C6
No więc mam taki problem iż wkładam karte sim, włączam telefon no i wszystko wydaje się ok, ale niestety patrzę w kontakty i są puste, próbuję zadzwonić pod *124*# i pisze że nie ma zasięgu.
telefon dostałem przed paroma minutami, jest on od znajomego. nie mam zielonego pojęcia co z tym zrobić. zresetowałem ustawienia do fabrycznych ale dalej to samo. profil jest ogólny.
słyszałem też że ten telefon kradnie kase łącząc się automatycznie z internetem - jak to zablokować?
i czy jest coś co jeszcze o nim powinienem wiedzieć?
-
Jak nie chcesz zeby laczylo sie z netem przez siec komorkowa, musisz poszukac w ustawieniach punktow dostepu(APN) i tam pozmieniac te dane ktore sa tam wpisane na cos innego.
Co do twojego problemu to wyglada albo na uszkodzona karte sim, albo slot kart sim albo antena. Sprobuj z inna karta, a jak z inna karta nie Pojdzie to zobacz czy polaczy sie ze 112. A jak chcesz miec kontakty w telefonie to musisz je skopiowac z karty sim.
-
już wszystko jest ok, poprostu byłem zbyt niecierpliwy, a tu po włączeniu trzeba poczekać aż znajdzie sieć a potem dopiero można coś kliknąć.
a tych ustawień poszukam, dzięki