-
Niedziałający mikrofon.
Witam, wczoraj sam z siebie przestał działać mi mikrofon ( jakiś Esperanza z MM) sprawdzałem u siostry na pc i tam o dziwo działa, aczkolwiek u mnie nie, sprawdzalem już przednie i tylnie wejście do komputera. Przeinstalowałem sterowniki i kodeki i nic nie mam wyciszonego w regulacji głośności. Ktoś wie czym jest to spowodowane?
-
Ehh, nikt nie ma pojęcia? Odświeżam.
-
Dźwięk można wyciszyć w kilku miejscach w systemie, tak samo mikrofon. Sprawdzasz tylko na jednym programie? Sprawdź panel sterowania > Dźwięk. W tray`u możesz mieć ikonkę menadżera audio (nie chodzi mi o ten systemowy) - sprawdź.
-
Sprawdzałem tam już, w Realteku też sprawdzałem i jest na maksa podgłośnione. Dodam tylko że sprawdziłem kolejny mikrofon i u siostry wszystko dobrze a u mnie nic. Przestał działać dosłownie z dnia na dzień a nic nie ruszałem.
-
A może masz ustawione w opcjach frontMIC a tak na prawdę wtykany jest do tyłu? Ja miałem z tym problemy a nawet nie mam wyjścia z przodu.. samo mi się przestawiło
-
Powiem Ci tak, z przodu nawet mi do końca nie wchodzi wtyczka ( nie mam pojęcia chyba za duża jest) a z tyłu normalnie...
-
Nie masz przypadkiem kamerki internetowej z mikrofonem ? Jak tak to ona mogła przejąć funkcję urządzenia domyślnie rejestrującego dźwięk i wtedy mikrofon tamten nie działa.
-
Nie, posiadam mikrofon ze słuchawkami ;x Zapomniałem dodać, że mam kartę dźwiękową zintegrowaną z płytą główną. Nie wiem czy jest to ważne ale domyślam się że tak.