No a wiec, mam taki problem mianowicie nie wiem co kupić na Kate dokladnie, ap czy ad? co i jak?
Wersja do druku
No a wiec, mam taki problem mianowicie nie wiem co kupić na Kate dokladnie, ap czy ad? co i jak?
ja to: ioanki, hextech, rylai, void staff, rabadon i ostatni roznie - tak najczesciej, wczesniej skladalem tylko hex revolver i lecialem dalej zostawiajac gunblade na koniec
mozesz tez probowac mejai'a i sword of the occour jesli wiesz, ze mozesz zdobyc troche fragow nie padajac przy tym duzo
Brzydki build, bardzo brzydki.
Ioanki to zła sprawa z prostego powodu - od cd Kata ma pasyw. W team fightach resetuje Ci się od chociaż asysty, więc jeżeli masz refleks to masz coś na rodzaj manualnego ulti Fiory. Lepsze są buty ma mpene.
Rylai to item, który składałem kiedyś, bo uznawałem, że ten slow jest dobry przy ulti itp., ale popatrzyłem i uznałem to za wielki bullshit. Ulti procuje ten słabszy slow, bo jest skillem obszarowym, przez co łatwo jest uciec, bo ult ma mały zasięg. Pozatym jest strasznie drogi i nie daje tak wiele, jakby mógł. Najlepszą alternatywą, jak i niezbędnym core itemem, rushowanym w pierwszej kolejności jest Gunblade Hextech (zaczynany od rewolwerka). Aktyw ze slowa jest dużo większy (dodatkowo +/- 300 dmg), dodatkowy ad stat dodający dmg do Q i R, lifesteal, spell vamp.
Po butach i tej wspaniałej zielonej spluwie składa się tak na prawdę sytuacyjnie. Poszukaj ziomka o nicku TiensiNoAkuma1.
sprawdzę to. powiesz mi jeszcze, jak runki ustawiasz? kupujesz coś na cd? bo ja to od września w sumie tylko katariną praktycznie grałem,z przerwami, a przed półroczną~ (kwiecien-wrzesien 2011) przerwą też chyba w zasadzie tylko nią przez jakis czas
edit
dobry build, 14/3/0 :D
hextech > sorce > rylai > rabadon/abbysal > abbysal/rabadon > what ever u need
Runki to:
Czerwone - mpen, lepszych nie ma
Żółte - armor, wiedząc, że jesteśmy postacią melee jesteśmy narażeni na harass z auto ataków.
Niebieskie - mres, mamy za słabe przeliczniki, aby ap per lvl są słabe
Quinty - prędkość chodzenia albo flat ap
21/0/9
21/9/0
Jedyny cd red to te 4% z masterek
#edit
Kiedyś byłem wielkim fanem robienia katy pod 40% cd red, bo shunpo co 3,6 sekundy (o ile dobrze pamiętam), dawało cholernie mobilności.
Wtedy Ioanki są ok, masterki 9/21/0, niebieski potek i runki niebieskie pod flat cd red. Brakuje wtedy chyba 1% do 40.
wlasnie tez kiedys robilem ja pod shunpo co 3.6, obecnie mam:
czerwone - wiadomo
zolte - flat ap (i jedna mi sie jakos wcisnela na flat CDR 0.29%)
niebieskie - 3x flat cd i 6x cd / lvl
quinty - flat ap
wszystkie MRes beda znerfione w next patchu, wolalbym ich nie dawac. lepsze flat cdr czy cdr / lvl?
a co myślicie o hybrydzie? obecnie robilem ja na kate i wychodzilo nawet fajnie
Mój build wygląda tak > butki+3 potki > mały rewolwer na life steal > obuwie maga > moc starozytnych > rabadon > rylai > kostur pustki > zmora licza.
Jak masz ammumu w teamie albo galio to z ulti wchodzą wszystkie sztylety. Jak zaczną focusować to banshee nic nie pomoże bo dostaniesz po 2-3 cc.
Wg mnie tego pistoleta za 3.1k (nie pamiętam jak się zwie XD) nie opłaca się kupować. Na team fightach nie masz jak użyć nawet, a wola pomaga reszcie drużyny.
Czasem jak długi mecz i złożę zmorę licza, to po każdym spellu uderzam w więżę po 600-700, a e i w mogę co chwilę z łatwością użyć.
Katarina jest trochę na ksy, ale musisz zawsze odczekać 1-2 sekundy team fighta na wszystkie stuny etc i wpaść dobrze w najsłabszych.
sorki, że odkopałem temat, ale jaki teraz build na katę?? i skill order?
Buty 3 potki>kgp lub hextech(revolver)>rabadon>hextech(gunblade)/rylajka>dfg(lub dfg wcześniej)>dalej sytuacyjnie lub jakieś voidy czy coś.Gdy mają cc chyba nie najgorsza będzie zhonya ;x
Btw ad runki na mida na nią totalnie działają,przynajmniej w moim wypadku.
ale dalej r>q>e>w ??
Myslę ,że tak aczkolwiek w jest teraz troche lepsze.Mam ją kupiona ale szczerze mówiąc nie grałem po reworku.Niby q było za mocne ale nadal haras dobry idzie z tego.r>q>e/w chyba jak wolisz;d aczkolwiek 1 punkt w shunpo trzeba mieć.Zaraz pewnie mnie zwyzywajo katorgi no ale cóż,mówię tak jak ja gram i jak mi jest dobrze i może komuś też to się spodoba,chociaż pewnie znajdą sie lepsze buildy;d