Spotkaliście się z tym jeszcze, by istniały i ktoś chodził do nich? cała ta moda minęła, ja już nigdzie nie znalazłem w mieście kafejki. Pojedyncze stanowiska może jedynie, ale i to trudne. Jak myślicie ile w całej Polsce może być jeszcze?
Wersja do druku
Spotkaliście się z tym jeszcze, by istniały i ktoś chodził do nich? cała ta moda minęła, ja już nigdzie nie znalazłem w mieście kafejki. Pojedyncze stanowiska może jedynie, ale i to trudne. Jak myślicie ile w całej Polsce może być jeszcze?
Kilka kafejek u siebie w mieście znajdę, ale zastanawiam się, co osoby mogą tam robić, skoro aktualnie raczej wszyscy mają dostęp do internetu w domu i nie muszą korzystać z kafejek - chyba, że przyjedzie się pozwiedzać i jest pilna potrzeba dostępu do komputera (chociaż, tu też jest w zasadzie bez problemu, ludzie mają neta w telefonach, posiadają laptopy).
#down
Poza WiFi istnieje też internet bezprzewodowy ;p
@up: co da lap jak nie wszędzie masz wifi? a w telefonach(a nawet smartfonach) przeglądarki lubią sobie nie radzić z niektórymi stronami
Internet radiowy to nie to samo co mobilny? W necie piszą o jakimś stałym podłączeniu, nie rozumiem tego :/ Trochę to dziwne, że to coś w kształcie pendrive nazywa się modemem, bo dla mnie mobilny = telefon.
Akurat teraz wykupić sobie pakiet to nie jest duży koszt... A co do kafejek to w Korei są popularne ze względu na gry ;d.
z mobilnego nie da się korzystać normalnie na codzień
może tylko i wyłącznie do pracy wystarczy limit ale nic więcej
a pakietu na przykład po prostu nie mogę wykupić
jest na liście dostępnych usług
nie ma opcji włącz
fajnie nie? :D
(kiedyś pójdę do salonu, może)
EDIT: oO dzisiaj się udało, 100mb powinno mi wystarczyć na miesiąc, niby drogi ten pakiet ale mam taką taryfę, że za 10mb płaciłem więcej więc ok :D
Koło mnie jest jedna kafejka internetowa, ale nikt do niej nie chodzi. Utrzymuje się tylko z sieci osiedlowej, a właściwie to ciśnie z tego ogromną kasę. Całe blokowisko jest pod nich podłączone, a ta kafejka działa bardziej jak biuro, ale jak ktoś chce to może wbić za 3zł/h.
heyah, 1,2 gb 25 pln
reszta t-mobile: lepiej nie mówić
orange free 25: 1,25 gb
play online all inclusive na kartę 30 zł: 2gb, w Gdańsku BARDZO lubi po prostu nie łączyć mimo pełnego zasięgu
strona plusa nie chce działać na moim necie
kilka gb za kilka złotych, jaaaasne
poza tym powiem, że na bardzo żałosnym łączu jakie kiedyś miałem wykorzystanie 10gb zajmowało mi 2 tygodnie czasami
Ja znam jedną kafejkę w mieście, w którym mam szkołę i jedyne po co tam chodzę to możliwość wydrukowania papierów.
jeżeli chodzi o internet w telefonach
to ja sobie kupiłem w Play'u 250mb pakiecik za 9zl bodajże i w miesiąc tego nie wykorzystałem (używałem bardzo dużo do przeglądania gg, z gg nie korzystałem)
aa jeżeli o kafejki chodzi, to u mnie kiedyś było parę (kilka lat temu), ale ostatnio wgl. nigdzie nic nie widzę :/
U mnie w mieście jeszcze 2 lata temu było z 5-6 kafejek (miasto nie duże ok. 80tyś mieszkańców) a na dzień dzisiejszy została tylko 1 i to przez większość dnia świecąca pustkami.