-
Powrót do gry
Siema.
Wróciłem moim 23 knightem na premię. Jestem teraz całkiem spłukany, promocji nie mam bo kasę na deserta wydałem na k seta. Moje eq to właśnie k set + steel helmet +meduska + buty + crimson. Skille 65/65 (nie zamierzam wiecej skillować, przynajmniej nie w najbliższym czasie więc nie czepiać się). Jakie questy powinienem zrobić? Jakie teraz, a jakie później? Na nagrody i dostępy do różnych miejscówek? Nie grałem w sumie parę lat i niezbyt ogarniam dzisiejszą tibię. Jak już zrobię te questy to gdzie pójść expić i trochę zarobić?
-
Trudno się nie czepiać takich skilli, no ale cóż. Polecam zrobić jak najwięcej questów dostępowych, m. in. Yalahar, wyspa Goroma (dopiero na 35+ levelu), wyspa Nargor.
Warto również rozpocząć quest na wstęp na Zao, ukończyć barbarian test i co najważniejsze, ukończyć Postmana.
Na Twoim miejscu rozpocząłbym expienie na potworach które są związane z taskami od Grizzly Adamsa: krokodyle, mamuty i tarantule (niestety nie wiem, czy takie skille wystarczą).
-
A jakie skille twoim zdaniem powinienem wbić ? Samo wbijanie 65 było męczarnią... NIE BĘDĘ botował
-
Jeżeli naprawdę nie jesteś w stanie dużo dłużej skillować, to wbij chociaż 70. Ja z reguły wbijałem 75, ale myślę 70-ka wystarczy Ci na dość długo z aktualnym poziomem. Wyczuj sytuację i oceń swoje hity i skilluj tylko jeśli masz ciężkości z pokonaniem potworów często hunconych na Twoim poziomie.
-
Dobra, w sumie to i tak nie chce mi się grać knightem. To skillowanie, nie możność bicia wielu różnych potworów... Nie dla mnie. ED czy MS, na świat pvp? Raczej wojny mnie średnio interesują.
-
MS jest bardziej uniwersalny jeśli chodzi o to, co można nim bić oraz potrafi wyciągnąć o wiele więcej exp/h niż ED... jednak ED specjalizuje się w huntach drużynowych i potrafi siohać, posiada silne lodowe czary co daje mu przewagę nad MS jednak tylko na niektórych expowiskach (głównie to na bardzo wysokich poziomach i chodzi raczej o demony i dragi). Decyzję musisz podjąć sam, gdyż ja uważam, ze obie profesje są siebie warte. Przy wyborze skup się najlepiej na tym, czy wolisz huncić solo (wtedy bardziej MS) czy w teamie (wtedy bardziej ED). Jeśli obie opcje naraz, to obie profesje są dobre.