Siema! Mam problemy z folderem Mój Komputer, jak włacze go to musze chwile poczekać, aż pokażą się ikonki, bo muli go strasznie;/ Windowsa xp instalowałem może z tydzień temu, jakieś pomysły?
Wersja do druku
Siema! Mam problemy z folderem Mój Komputer, jak włacze go to musze chwile poczekać, aż pokażą się ikonki, bo muli go strasznie;/ Windowsa xp instalowałem może z tydzień temu, jakieś pomysły?
Jaka specyfikacja?
menedzer urzadzen i jakie zuzycie procesora?
czy instalowales cos?- probowales przywracanie systemu?
wszystko inne dziala szybko?
skanowales antyvirem?
Przed instalacja systemu miales jakies problemy?
Wgrales wszystkie sterowniki oraz aktualizacje do systemu?
Czy problem wystepuja jak przemieszczasz sie np. po folderach na dysku?
Wrzuc logi z OTL (zaznacz "wszyscy uzytkownicy", "infekcje purity", "infekcje lop" oraz w tabelce "rejestr - skan dodatkowy" zaznacz "uzyj filtorawnia").
Daj jeszcze screeny ze wszystkich czterech zakladek programu HdTune.
Jezeli w hdtune zakladka "health" bedzie pusta uzyj CrystalDiskInfo i rozniez daj z niego screena.
@Down
Log z Hijackthis-a jest bezuzyteczny :(
Sprawdz w menedzerze zadań czy coś nie używa zbyt dużo CPU, tzn w ilościach 30-60. Jeśli tak to masz jakiś syfek w rejestrze komputera. Pokaż skan HIJACKTHIS to Ci napiszę co nie gra. Po usunięciu tego syfu powinno być okej. Pisz wyłącznie priv wiadomości.
Hd tune czy inny program do sprawdzania dysku najpierw
i sprawdz w menedżerze urządzeń czy Ci sie praca dysku nie przestawiła
Czy masz problemy z dyskiem? Odczytywaniem/Zapisywaniem danych na nim?
No to tak, dysk jest nowy, bo poprzedni wyzionął ducha, więc nie wiem czy w tym upatrywać problem. Zużycie procesora bardzo małe. Zaraz wstawie logi z otl.
http://wklej.to/yjBpk
http://imageshack.us/photo/my-images...ztytuuqbh.jpg/
Log z OTL wyglada ok.
Screeny z HdTune tez chyba ok, ale na przyszlosc w zakladce "benchmark" oraz "error scan" dawaj screnny calych skanow.
Scan wykrył pare błędow, ale bardzo mało. To co to może być kurde?:/
Ja tez tak mam, pomimo ze mam w miare dobry komputer. Moim zdaniem to niedopracowanie systemu.
U ła, da się jakoś je zniwelować?
nowy dysk z bad sektorami ?
Jak dysk nowy to nie kombinuj tylko oddaj na gwarancje.