Nie bede nowego tematu tworzyc, wiec tutaj napisze. Generalnie gram od niedawna i tylko normale poki co, takze troche doswiadczenia mi brakuje, no ale jakos sie uczyc trzeba. Kupilem sobie Yoricka, bo chcialem sprobowac pograc jakims teoretycznie silnym topem. Dotychczas topa gralem rzadko, jesli juz to glownie Poppy, ktora uwazana jest raczej za slaba postac (ja tam sie z tym nie zgadzam, ale to nieistotne) wiec uznalem, ze kolejna kupuje jakas uwazana za mocna i wybor padl na Yoricka i... idzie mi zdecydowanie gorzej niz Poppy. Naprawde ciezko mi wygrywac linie jesli moj dzungler nie jest bardziej aktywny niz ich, a chyba taka postacia powinienem sobie radzic jakos lepiej. Buduje sie wg buildu z solomida
http://www.solomid.net/guides.php?g=...ck-build-guide . Jak tam jakies Teemo na topie dostane to zazwyczaj sobie radze, ale juz z Jaycem, na ktorych trafiam najczesciej, to nie potrafie wiele ugrac. Zauwazylem, ze jak przeciwnik zlozy na Yoricka troche armora i hp regenu to te moje duszki w ogole wrazenia na nim nie robia i czesto tak wlasnie wygladaja moje topy. Oprocz tego castujac duszki czesto mocno pushuje linie, no a jak to sie konczy to mozna sie domyslic. Probowalem jakies nagrania Yorickow ogladac, ale mi to duzo nie pomoglo. Jakies rady, czy po prostu mam wrocic do Poppy bo Yorick to nie postac dla mnie? ;d