Tak/Nie i dlaczego? Czy uważacie że pojechanie po jej W to nie było czasami za dużo? : /
Wersja do druku
Tak/Nie i dlaczego? Czy uważacie że pojechanie po jej W to nie było czasami za dużo? : /
Oczywiście, że viable. Irelia to taka postać, że ile razy jej nie będa udupiać to i tak da się nią grać.
Zbuduj lanterna jeśli tak ciężko Ci się utrzymać na linii i dalej to samo co wcześniej.
za duzo? ten nerf dla lepszych graczy nie ma znaczenia, bo jesli gracz ogarnia to nie da sie harrasowac tak zeby roznica w leczeniu byla zauwazalna, dalej mozna zregenerowal brakujace hp autoattackami w early, jedyne co sie zmienia, to to że po pierwszym ecallu musisz miec 450g wiecej, czyli musisz posiedziec na linii jakies 3-4 creep wavy wiecej, gdyby znerfuli truedmg o polowe, to bylaby to bardzo odczuwalna zmiana ale nerf heala? irelia dalej stompuje, nic sie nie zmienilo
odczuwalny nerf, teraz przydaje się ls w early, a nie mając większego ciśnienia na linii vs ad można złożyć zeke z którego imo jest więcej benefitu na irelii niż z latarki.
pytanko, jakie runy, masteries i build pod irelie? Gram nia juz jakis czas i chce wiedziec jak nia najlepiej cisnac, runy dopiero kupuje i nie wiem jakie wrzucic czerwone i kwintesencje, niebieskie mam magic resa a zolte armor.
Masteries roznie 1/21/8 albo 21/0/9, zalezy jak mi sie chce :P dobre sa?
spelle ghost/ignite
Build to gowienko na hp regen, po recallu to co daje hp regen i mana regen + 5 golda/10 sec (nie wiem jak sie nazywa) i buta. Potem trinity force, koncze merkury, to na life steal, ga i tu roznie. Warmog atma + i z life steala bt (przy okazji sprzedajac amulecik). Albo np. thornmail + FON. Naprawde roznie, a jak ja budowac najlepiej?
spelle lepiej imo flash ignite, masterki 1/21/8, build sytuacyjnie, ale core to trinity, nie zaczynalbym tez z regrowthem, bo wystarczy lekki harras i wracamy albo tulimy turret. marki i quinty as.
viable, 2-3 dorans blady i masz ten sam heal.
#up
nie rob bt, buty raczej ninja tabi ze wzgeldu na pasyw, ale jesli maja 1 ad to mozna merce.
trinity, wits end, atma, guardian, aegis/warmog
Odswieze.
Kupilem dziś ta wariateczke. Nie wiem czy nie umiem nia grac, czy nie, ale z tego co zaobserwowałem na botach jej dmg jest kurewsko słaby. Wnioskuje, ze buduje sie ja bardziej pod tanka, yup? ;d
co skladasz?
filozoficzny, ninja tabi, heart of gold, wits end, trinity, warmog, atma
@dobra, w sumie po 4 grach ogarnalem co i jak mniejwiecej i idzie cos tam wycisnac nawet ;d
Taa, True Dmg robi wymiote, w polaczeniu z trinity i wits endy miażdzy, chory damage z q. To nie jest postac ktora sie burstuje w 1s za 90% hp, tak myśle :)
Poza tym, z giant beltem i chain vest jestes juz nawet tanky, a po zrobieniu GA/Warmog to juz w ogole ;d
@Edit
Pytanie! Wits endy czy Trinity peirwsze i dlaczego?
I dlaczego w ogóle wits end warto brać? Tzn wiem ze maja super staty, super pasyw i super magic resist, ale dla ktorej z tych rzeczy waszym zdaniem najczesciej sie go bierze?
Ja osobiscie po early philo stone ( Teleport = full heal, mniejszy cd od heala ( ? ) , mobility irelii nie brakuje aby jakos sensownie z ganku uciec .. ) biore od razu buciki i do trinity lece, potem tanky itemy i w sumie na koncu wits end..
Ja skladam stone na początku, pozniej buty w zaleznosci od temu, next to jest phage i pas +hp, pozniej trinity i war moga. Cos zmienic i dodac? Jak tak to prosze pomozcie. A i jak nia bic? Chodzi mi o skille, ktore pierwsze, co maxowac.
wits end raczej dla kazdej wlasciwosci, dobre bonusy w dobrej cenie