-
~50 paladyn i softy
Witam (po raz kolejny haha :) otóż chciałbym się dowiedzieć gdzie mogę zarabiać pieniążki jednocześnie expiąc przez 30 dni (pacc)
level ~50 paladyn, 80/65, eq: pall arm, b legi jakieś inne syfy, chciałbym zarobić nim na softy (posiadam 20k)
proszę o podawanie różnych miejsc, abym nie musiał męczyć się 30 dni na yalahar zombie czy coś takiego, im więcej tym lepiej
ofc postman jest itp..
no i jak możecie dopisać to ile w jakim miejscu średnio powinno się zarobić kasa/h oraz jaki tam będzie exp k/h
oraz czy w/w paladynem skilować na slimach (ciągła zmiana) czy jakieś cyklopy? (n-pvp)
-
A więc tak, nie głupim pomysłem są Barbarian Campy (red poce szczególnie na non-pvp są w cenie, np. na Harmonii za 1 red poca można dostać nawet 15k). Możesz sobie myknąć 3x task na Mutated Raty, przy odrobinie szczęścia z Esmeraldy może Ci dopisać loot (Epee - 8k, Knight Armor - 5k, Tower Shield - 8k, Terra Mantle - 11k -- są to oczywiście ceny po jakich skupują npc, u graczy możesz dostać minimalnie więcej). Inną opcją są Dragony (Yalahar / Darashia), wiadomo z nimi to loteria ale RP sam w sobie ma już na nich profit bo będziesz zużywać tylko rsy i manę (potów praktycznie nic lub śladowe ilości) więc tu również przy odrobinie szczęścia można o łatwy zarobek. Możesz udać się na obrzeża Chor (z Obsidian Knifem, wycinasz skórki), Lizardy ładnie sypią ale tam może ktoś być. Skocz również na Piraty (Yalahar / Nargor) z taskiem oczywiście, tam RP ma murowany profit. Z totalnego braku miejsca (lub po prostu jeśli będą zajęte) możesz iść na Necromancery Yalahar, a może akurat spadną bohy. Po drodze zajrzyj na Culty Yalahar, wiele dobrego o tym miejscu słyszałem, i o możliwych zarobkach (szczególnie RP).
Pomyśl nad tym co wymieniłem, a jeśli się to nie sprawdzi będziemy myśleć dalej.
-
djinny yalahar, w zaleznosci od szczescia i ceny blue/green poców zarabiasz tam 20-30k na godzine(mi leciało około 7-8 pocek/h, a zwracało się za manasy z samego gp, pocki, szafirki itp. to profit), byłem tam 57 pallkiem ale ty powinienes rowniez dac radę.
TYLKO UWAŻAJ, bo marid moze cie z latwoscią upierdolić. lecz się przy nim na 'prawie full hp', nie ma co żalowac manasów bo i tak dużo zarobisz. i weź royal speary. aha, nie spodziewaj się tam dobrego expa, ja mialem 30k/h max :D.
tak jak kolega wyzej napisal, także culty yalahar są świetnie aby zarobić, w zależności od szczęścia jest tam 5-20k/h i 70-85k/h expa, tylko tutaj również musisz uważać, zdechłem tam na 47 levelu od 3 cultów(równoczesny strzał za ~400). po prostu zawsze miej powyżej 450hp i nie luruj za dużo na raz. I WEŹ ENCHANTED SPEARY.
-
Polecam huncenie piratów. Jak wiemy, botów zostało bardzo mało i piraty są bardzo często wolne. Jest duża potrzeba na peg legi etc. oraz boss itemy, więc polecam bić taski na piraty... profit gwarantowany zarówno w Yalahar jak na Nargor.
@down
Zwracam honor, nie wiem jak tego nie zauważyłem ._.
-
#UP
To nie wiem jak czytasz posty ale ja je wymieniłem...
-
@ 2up
dokładnie miałem napisać to co kolega up :) czytaj posty
~Neuro~ a jak tam z bb camp, który bić i czy jakoś taszczyć spearki w bagu się da czy trzeba biegać cały czas? jakieś lootbagi? sa skrzynki?
oraz te piraty jak tam jest, ile tych addonówek leci średnio na ~1h expa?
-
Na początek może bij sobie Ragnir (średni obóz). Weź sobie Royalki do max cap i ciśniesz a w razie braku cap na loot to albo jego chowaj pod drzewkiem gdzieś albo spearki odłóż, żeby mieć np. te 100 cap na loot. I skrzynki tam chyba nie ma. Co do piratów, nie są one jakoś trasznie mocne (choć w grupie potrafią narobić zamieszania i strat), ale przyjemnie się na nich expi. Oczywiście nie zapomnij wziąć task na nie. Co do addonówek to już zależy od szczęścia, czasem w ciągu 1h spadło mi zaledwie po mniej więcej 2 peg legi, hooki i eye patches a gdy miałem szczęście to nawet po 8 z każdego rodzaju mi spadało. Czyli średnio przy odrobinie szczęścia myślę, że koło 4-5/h sztuk z każdego bądź z jednego rodzaju powinno spaść.
-
a inne miejsca? barbariany nie przypadły mi do gustu, natomiast ciągłe bicie piratów jest po prostu nudne :/
-
Ja na twoim miejscu bym targal zombie, albo na merianie albo w yala. Minusem na merianie ze trzeba przerzucac loota przez npcka.
-
Fajnym miejscem może być alchemist quarter, szczegolnie jak masz czas grać koło 10 wieczorem lub rano. Latasz sobie pomiędzy mutated ratami schodząc co jakiś czas na humany z których spada po 100 go zazwyczaj. z ratów często spadają spellbooki i jak masz szczęście to tower shield.