Witam,
krótko: nie znam się na drukarkach, a potrzebuje jakieś myślę, że do 200 zł tylko żeby były tusze zamienne a nie te po 70 czy tam ileś zł :S
Wersja do druku
Witam,
krótko: nie znam się na drukarkach, a potrzebuje jakieś myślę, że do 200 zł tylko żeby były tusze zamienne a nie te po 70 czy tam ileś zł :S
Posiadałem drukarkę hp psc 1510 i nawet oryginalne zbiorniczki można było napełniać tuszem bez żadnych dodatkowych zabiegów typu reset chipa itp. Zestaw kolorowych tuszy do napełniania kosztuje około 35zł i starcza na jakieś 6 napełnień, czarnych tuszy 20zł i też na jakieś 6 napełnień. Oryginalne zbiorniczki wytrzymały mi 8 napełnień, później musiałem kupić zestaw nowych, bo stare się zepsuły. (koszt nowych zbiorników to około 80zł za zestaw) Teraz posiadam drukarkę epson stylus sx218 i tu już są problemy z napełnianiem, bo drukarka pamięta numery seryjne zbiorników i nie przyjmuje drugi raz tego samego. Można kupować zamienniki (około 100zł za zestaw ze zwiększoną pojemnością) lub kombinować z resetującymi się chipami, ale nie jest to zbyt opłacalne i z tego powodu odradzam tą drukarkę i (o ile tak jest we wszystkich drukarkach epsona) tą markę.
Epson WiFi SX235W
tą wybrałem ;p co myślicie o niej ?
marka brother - tusze zamienniki po 3zł - starczają na długo (czarny na około 300 kartek) - jakość wydruku zadowalająca (kolory są nieco bledsze, za to przy czarnym nie widać różnicy)
Nie lepiej laserówkę Np: Ja mam HP laser Jet P1005 ale i inne modele też :D drukuję już z rok masę kartek i dalej nic nie wymieniałem nawet tonera nie dotykałem.. A nabicie Tonera to z 100 zł chyba? ale mogę się mylić i starcza na baaaardzo długo + bardzo szybkie drukowanie
@down
Rozgrzeje? Przecież to trwa jakieś 5 sekund ? Faktycznie dużo czasu :D
@up: jak się rozgrzeje to szybko
chociaż max speed mojej atramentówki też niszczy system
@topic: lepiej dopłać nawet 100%, jak dobrze pójdzie zwróci się przy pierwszej wymianie(tania drukarka to często małe tusze na start + droga wymiana, droższy model-pełne na start + tak tanie, że nie ma zamienników[u mnie są jaja z napełnianiem, jeśli pokazała pusty to nic nie zrobisz bo wkład zapamiętuje poziom tuszu, trzeba na wyczucie później nalewać, ale 30zł raz na długo też nie boli jak nie chcesz się bawić, tylko, że ja mam multi to nie szukam nawet modelu, kosztowało 400])