-
Szukam gry RPG
Hej! :)
Od czasu gdy grałem w wiedźmina 1 i 2 gry cRPG nie potrafią mnie nasycić. Dragon Age I w porównaniu z wiedźminem ma płytką fabułę(jest to moje zdanie!), NwN 1 przeszedłem już z trzysta razy. Skyrim jest piękny, ale brakuje mu tego "coś", co zaraz opisze.
W grach RPG wg. mnie świat musi być realistyczny. Wiedźmin mi takie coś oddał. Chodzi mi o nienaganny język BNów pomieszany z wulgaryzmami, prawdziwe zachowania i jeśli dołoży się do tego świetną grafikę to powstaje coś, co wciągnie mnie na długie godziny.
Macie może jakieś tytuły, które są podobne do wiedźmina? Chodzi mi o dorosłe gry z gatunku cRPG:) Dzięki!
-
Od siebie polecam Divine Divinity (nie mylić z drugą częścią tej gry, która wg mnie jest totalną porażką). Może nie jest do końca "dorosła", ale ma genialną fabułę i muzykę. Warto chociaż spróbować.
Moim zdaniem gra przebija wszystkim znane Diablo II.
Skoro lubisz RPGi typu NwN, możesz również rzucić okiem na tytuł Lionheart, ew Legend: Hand of God.
Pozdrawiam!
-
Jeżeli chodzi o RPGi z nienaganną grafiką, ścieżką dźwiękową, dobrą fabułą i realistycznym światem, to słyszałem, że dość świeże Lord of the Rings: War in the North spełnia takie wymagania :) Z traileró widziałem, że dość brutalne i przyjemne, no i oczywiście jeżeli lubisz Śródziemie to niezwykły KLIMAT :)
-
Wulgaryzmy świadczĄ o dorosłości gry? : |. Zaprzyjaźnij się z falloutami, chociaż nie, bo szukasz połĄczenia dobrej grafiki z fabułĄ, co jest mało relane na obecny rynek gier typu rpg, który zdecydowanie jest przeznaczony do cieszenia młodszych użytkowników komputerów...
@up LOTR:WITH to jakiś bullshit ./, mocno przereklamowane.
-
I tak najlepszymi grami crpg są gothic 1 oraz gothic 2 :P
Jeżeli lubiłeś neverwintera, to baldur's gate, planetscape torment, icewind dale i jesteś zadowolony.
-
Fallouty od góry do dołu, baldury, ogólem gry z szyldu BioWare wliczając icewind dale, wszystkie eldery - już dawno temu done.
Kropekpobyku - gdize to napisałem?
-
Jak kolega wyżej wspomniał, GOTHIC!!!! To najlepsza gra RPG od której każdy fan tego gatunku powinien zacząć. Tak troche na poważnie to poprostu typowy RPG. Wcielasz się w bohatera, od którego zależy ludzkość i rozwijasz jej ekwipunek, umiejętności w walce jak i te poza. Jedyną wadą są niestety błędy na którymi Piranha Bytes nie zapanowała. Ogólnie to bardzo polecam I i II (ew. z dodatkiem Noc Kruka). Co do III to mam mieszane uczucia. Jest tam fajny, nowy styl walki, ale to już nie to samo niestety. A IV, która wyszła również na konsolę to cholerny kicz.
Reasumując, Gothic I i II !
Polecam!
-
Ja tam zawsze i wszędzie będę wychwalał Morrowinda. w tą grę grałem 2 lata bez żadnych poradników i nigdy mnie nie znudziła. Często do niej wracam, fabuła moim zdaniem jest świetna, główny wątek + naprawdę setki misji pobocznych. Kilkadziesiąt artefaktów do odnalezienia. Misje mogą się wydawać trochę liniowe aczkolwiek nie wszystkie. Kilkanaście organizacji do których możesz się przyłączyć. Możliwość zostania wampirem/wilkołakiem(wilkolak dostępny tylko w dodatku BloodMoon). Dwa dodatki BloodMoon i Tribunal które niesamowicie urozmaicają rozgrywkę. Grafika moim zdaniem cieszy oko(szczególnie szklane sety) na tamte czasy była przełomowa w końcu to The Elders Scrolls. Moim zdaniem najlepsza z części serii The Elder Scrolls co prawda nie miałem przyjemności gry w skyrim-a ale obliviona na pewno bije na głowę. Także jak nie grałeś to nie możesz przejść obok tego tytułu obojętnie.