-
[POWRÓT] 99 knight
Witam wszystkich, gdyż jest to mój pierwszy post na tym Forum. Postanowiłem wrócić do gry po blisko 4 latach przerwy. Obecnie postać ma 99 lvl, skille 85/84 ( przed kupnem pacc chcę podbić do 90/90), 7 mlvl. Eq: wh, k-set, bohy, mms, heroic axe, platinum amulet (niestety po hacku, dlatego takie a nie lepsze), ok. 130k w banku+jakiś loot w dp, powinno się łącznie z 200k uzbierać. Z racji tak długiej nieobecności mam kilka pytań:
1. Jakie questy powinienem zrobić, aby mieć dostęp do przydatnych expowisk, mieć możliwość sprzedawania loota itp.
2. Gdzie expić:
a) dla dużego zysku, nie patrząc na exp
b) z niezłym expem, wychodząc na lekki +/-
c) dla dużego expa, nie patrząc na waste
3. Ogólne porady/uwagi dla gracza powracającego po tak długiej nieobecności.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszystkie pomocne odpowiedzi.
-
Poza djinnem to oczywiście obowiązkowo The Travelling Trader Quest dający możliwość handlowania z Rashidem. Poza tym, należałoby zrobić sobie dostęp do Zao i Yalahar jeśli takowego nie posiadasz.
Co do expowisk:
a) djinny Yalahar (największy profit ale mały exp); dragi Daraashia / Ankrahmun / Yalahar (duży profit i trochę większy exp)
b) culty Yalahar (średni exp i profit różnorodnie); wyrmy Liberty Bay / Darashia (na twoim lvl z profitem będzie loteria)
c) bog raidery + mutanty Yalahar; nightmary Yalahar; DL'e Darashia; Frosty Svar pojedynczo; DL + Frosty na Zao
-
Polecam lizardy na zao, mam 98lvl 83/76 i wyciągam tu 240k/h z premką. Przy okazji weź taska to dodatkowy exp wpadnie . na ~5 wypadów 4 są na plus :P
-
Dzięki za odpowiedzi. Najpierw należałoby chyba zebrać trochę kasy i zmienić eq, bo to co mam teraz niezbyt się nadaje. Questy na djinna i Rashida oczywiście mam, na dostęp do Zao i Yalahar niestety nie (jak grałem to jeszcze ich nie było). Zapomniałem jeszcze zapytać gdzie opłaca się huncić ek+ed ?
-
tak :) na hellspaunach/behe/quarach/war golemach/