Jak w temacie, mam Netie i jestem ciekawy ile tych gb pobieram, mam router, nie mam w ogóle żadnego programu jakim bym się łączył z internetem, wystarczy że router jest podłączony do gniazdka i za chwilę mam neta.
da się to jakoś sprawdzić??
Wersja do druku
Jak w temacie, mam Netie i jestem ciekawy ile tych gb pobieram, mam router, nie mam w ogóle żadnego programu jakim bym się łączył z internetem, wystarczy że router jest podłączony do gniazdka i za chwilę mam neta.
da się to jakoś sprawdzić??
może netia gdzies udostepnia takie dane ( np w jakimś panelu klienta ).
A jeśli nie, to po prostu od początku miesiąca włącz jakiś program monitorujący ilość ruchu i tyle :)
Ja w panelu routera mam Traffic Statistics. Wada tego taka, że liczbę bajtów od uruchomienia, więc licznik resetuje się. Wynik jest w bajtach, więc dzielę przez 1048576 i mam wynik w megabajtach.
Większość paneli routera stoi pod adresem 192.168.1.1, z danymi logowania: admin/admin
Możesz sprawdzić w swoim programie antywirusowym, na przykład w Kasperskym pokazuje info dokładnie ile wysłałeś i pobrałeś danych tylko, że liczył je tylko jak był włączony
w avascie tego chyba nie ma, panel routera, tzn mam wpisac ten adres? jeśli tak to nic mi nie wyskakuje ;/
a co do programu to znacie jakiś?
Jeśli chcesz sprawdzić ilość danych pobieranych/wysyłanych przez jeden komputer to polecam netlimiter. Parę dni wcześniej także go proponowałem. Statystyki ruchu można obejrzeć dla pojedynczego programu lub dla całego ruchu na komputerze.
http://torg.pl/showthread.php?406025...=1#post5810739