-
Lagi na wyrmach
Tak jak w temacie. Problem z pingami pojawia się na wyrmach. Cały czas mam włączone pingowane i po wejściu na wyrmy mam lagi, przerwę pingach oraz pingi skaczą. Gdy jestem wszędzie indziej, czy to na expie czy też w miastach nie mam żadnych lagów. Nie wiem z czego to się bierze. Internet mam dobry, dostawca nie nawala. Komputer także dobry, 4 rdzenie, 4gb ramu, karta 896 mb... Coś można na to pomóc?
P.S. Zmieniałem również priorytet tibia.exe na wysoki, ale nic to nie daje.
-
Mój kolega również miał podobny problem tylko ,że z piramidami w ank w mieście :P
Wątpie ,że cos pomoże bo on i formata strzelił, reinstalke..
Jest tyle innych miejsc odpuść sobie wyrmy
-
Sprawdź ilość fps(alt+f8). Możliwe, że na wyrmach fps znacznie spada przez co masz lagi. Spróbuj pozmieniać w opcjach silniki graficzne i do tego ograniczenie fps ustawiasz sobie na max. Możesz zobaczyć czy problem występuje także gdy grasz na fullscreenie. W panelu sterowania w opcjach klawiatury ustaw sobie "Opóźnienie powtarzania" na małe oraz "Częstotliwość powtarzania" na dużą. Jeżeli nic z tego nie pomoże upewnij się, że nie używasz żadnych programów, które korzystają z internetu.
-
FPS mam cały czas 80 - 100+ ... Programów nie mam włączonych, bo patrzę w menadżerze zadań... Pobawiłem się w tych ustawieniach grafiki i w sumie chyba mam mniejsze 'cięcia'. Czy FPS się zmieniają jeśli ruszam rozdzielczość w Tibii? Jaką mam mieć?
-
Zależy od Twojej karty graficznej i monitora. Rozdzielczość w tibii ustawiasz tylko wtedy kiedy grasz na fullscreenie. Teoretycznie im większa rozdzielczość tym fps mniej, ale to jest Tibia i nie powinno być jakichś większych różnic. ;]