Panowie/panie, możecie mi powiedzieć dlaczego imac'i mackbooki pro mac mini i o ogólnie wszystkie produkty apple są tak zawzięcie używane przez muzyków, grafików? Co one mają takiego w sobie : )?
Wersja do druku
Panowie/panie, możecie mi powiedzieć dlaczego imac'i mackbooki pro mac mini i o ogólnie wszystkie produkty apple są tak zawzięcie używane przez muzyków, grafików? Co one mają takiego w sobie : )?
W sumie nic specjalnego, ale MacOS jest o wiele lepiej zoptymalizowany niż Windows. W zasadzie system jest pisany pod konkretny sprzet, więc lepiej z nim współgra, co przekłada sie na lepsze osiągi przy tworzeniu muzyki czy grafiki.
A co z linuxem? też jest tak wydajny jak mac os x? Wiem może te pytanie wydawać śmieszne: P, ale tylko pytam.
winda moze byc wydajna jak mak os, jeżeli wiesz co robisz, i używasz dobrego oprogramowania na dobrym sprzęcie. Linux jak najbardziej, ale imho brak na nim programow typowo muzycznych typu reaper
Stabilność, ilość programów, bezpieczeństwo i moda tyle wystarczy aby muzycy używali mac'a zamiast linuxa i windy.
@up
Większość po prostu nie ma czasu/nie zna się i nie chcą dbać o to żeby był porządek na pc.
no ja się znam na takich programach (powiedzmy :D) i porządek mam na kompie cały czas = idealny komp do home recordingu, a potrafi nawet wylapać 10 scieżek na raz (lapek za 1800pln) więc jest wporzo ;d a recording na macach zaczął się od ieee 1394 i nadal jest systemem i sprzetem, ktore najlepiej je wykorzystują, a jest to uber złącze do multimediów