-
Czasopisma literackie
Jakie znacie/kupujecie czasopisma związane z literaturą?
Bo właśnie skończyła mi się roczna prenumerata Science Fiction Fantasy Horror i zastanawiam się czy przedłużyć, czy może zmienić na coś innego?
W sumie najbardziej to by mi brakowało felietonów Grzędowicza.
Macie jakieś propozycje?
-
Podepnę się, bo chciałem właśnie coś takiego założyć.
Gazetka o współczesnej poezji, poetach, wierszach - zna ktoś coś takiego?
-
To ja dodam, że nie musi być wcale o fantastyce.
Głównie chodzi o dobre felietony i kilka opowiadań.
W zasadzie mogą być na każdy temat.
-
Googlując, znalazłem parę czasopism na stronie "Ruch"
http://www.ruch.pol.pl/productlist.p...tul=&x=66&y=18
Można coś z tego poszukać - czytał ktoś coś z tego?
-
Ja kiedys pare takich czasopism kupilam i ceny za jedno byly w granicach 10-15 zl, wiec juz mi szkoda kasy, co innego zwykla gazeta za 1,50. Jesli ktos zna czasopismo typowo pod proze obyczajowa, konkursy z nia zwiazane i rozne porady, a cena do 5 zl to piszcie :)
-
Ja kupuję od pewnego czasu "Nową Fantastykę", gdzie czytam każdy artykuł, felieton i opowiadanie i nigdy nie jestem zawiedziony. Do tego mnóstwo recenzji nowości i co miesiąc kilka konkursów z ciekawymi pozycjami ze świata fantastyki. Zastanawiam się teraz nad prenumeratą, wyjdzie o wiele, wiele taniej i będę miał zawsze świeży numer bez wychodzenia z domu.
-
Kto w nowej fantastyce pisze felietony?
(i ile jeden numer kosztuje?)
-
Orbitowski, Ćwiek, Watts, Sullivan i inni pewnie okazyjnie :P
Numer kosztuje dyszkę. W prenumeracie o wiele taniej.
-
Ja ostatnio, z racji przesiadywania w horrorach, zamówiłem sobie: http://dobrehistorie.pl/ jak na razie się nei zabrałem dobrze za to.
A ta nowa fantastyka ile ma stron? :D
-
Hej! :D
Dawno mnie nie było na torgu :P Czas się poudzielać trochę.
NF ma 80 stron, z czego ok. 45 to opowiadania. Reszta to felietony i recenzje.
W jednym z ostatnich numerów udało mi się nawet wygrać książkę Szymuna Wroczka pt. Piter w Uniwersum Metro 2033 :D