Witaaaam! Chciałbym was zapytac jak wygląda ewentualna zmiana procesora, za czym sie rozgladac, na co uwazac itp.
Mój laptop to Acer aspire 5720
Załącznik 282603
Załącznik 282604
Wersja do druku
Witaaaam! Chciałbym was zapytac jak wygląda ewentualna zmiana procesora, za czym sie rozgladac, na co uwazac itp.
Mój laptop to Acer aspire 5720
Załącznik 282603
Załącznik 282604
Uważać należy głównie na to, że w lapie są ciasno upakowane elementy - ciężko będzie Ci to rozkręcić a i wtedy musisz bardzo uważać na to, żeby niczego nie uszkodzić - często taśmy łączące różne podzespoły są strasznie słabe np. od matrycy i można zrobić sobie ciężkie kuku.
Druga sprawa to wydzielanie ciepła, nie wstawiaj do laptopa potwora bo po prostu będzie Cię parzył w ręce ;d. A i długo nie pociągnie. Sockety też są inne i musisz się zawczasu dowiedzieć na temat swojego...
Pozdrawiam
Killavus
mam podobny problem, tylko kwestja tego, że chce kupić sobie i5 do lapka, i mam problem, czy wersja normalna pudelkowa bedzie dzialac czy trzeba gdzies dostac wersje do laptopow, i jezeli tak to gdzie cos takiego kupic?
http://www.youtube.com/watch?v=OMLr6pthFKs
To że upchasz tam coś mocniejszego nie znaczy że będzie lepiej działać... Chłodzenie standardowe może nie wyrobić
To moglibyście mi coś poradzic? Chodzi o to, że nie mam pieniędzy na wymiane komputera a jednak ten procek mocno ogranicza.
Powinienem szukac procesorów z jądrem merom tak?
Na samym początku sprawdź czy czasem nie masz wlutowanego procesora do płyty głównej, bo tak jest w dużej części laptopów.