-
Zmiana rozdzielczosci
Witam, w jaki sposób mogę powstrzymać zmienianie rozdzielczości gdy włączam jakąś grę w full screenie? Jest to w ogóle możliwe?
Jako, że to pytanie może wydawać się bardzo nie jasne, chodzi mi dokładnie o coś takiego, że mam normalnie zmaksymalizowanego klienta Tibii używając rozdzielczości 1920x1080 a gdy włączam np League of Legends/TF2, który działa w full screenie (ale też z rozdzielczością 1920x1080) to jak się z alt-tabuje do przeglądarki albo ów klienta Tibii to jest zmniejszony (tak jakbym kliknął dwa razy w belkę i po prostu zmniejszył okno). Przez to mam problemy z botem, który musi mieć pootwierane plecaki a zmniejszony klient automatycznie zamyka wszystkie plecaki, pozostawiając jeden - ponieważ tylko tyle miejsca zostaje.
-
ja bym probowal cos w stylu
tibia otwarta na caly ekran
a inne gry na windowed mode prawie na jakims tam 1600:900 po jakims czasie przyzwyczaisz oko i bedzie ok
nie wiadomo tylko jakeigo masz kompa i czy to uciagnie, bo w oknie troszke wieksze obciazenie jest
tibie bymna 10-15fps ujebal
-
Jak zminimalizujesz przed przywroceniem tf2/lola to potem klient tibi nie jest zmniejszony.
-
ew. ustaw w lolu w video borderless zamiast fullscreen, powinno pomóc. do tf2, jesli nie ma takiej opcji, mozesz sprobowac shift window (taki program)
-
@siasiek6 @niemoralny dzięki!
Jak ktoś zna jeszcze jakieś sposoby by to ominąć bez włączania bordelessow w grach to piszcie!
-
może wirtualne pulpity? jak masz średniego+ kompa to nie poczujesz różnicy w fpsach. odpal na pulpicie 1 tibie, przełącz na drugi i graj w co chcesz. nie próbowałem, tak teraz na to wpadłem, może zadziała.