-
Dylemat
Mam dylemat kim grać. Druid 21 lvl mlvl 21 i pall 101 skile troche słabe i mnie to zniechęca 87/64. ;/ Pacc może będę miał i kasy troche myślę że jakieś 600k. Oraz nie wiem czy opłaca mi się robić kine jak teraz się spisuje po tych wszystkich update? Kim byś cie doradzili grać?
@Down
No tak a to jest server non-pvp i nie wiem jak z tymi mad sheepami będzie nie będą ich zabijać mi? I ten quest musze zrobić to co tam trzeba przynosić tylko te itemki i tyle, ile one są warte tak w sumie?
A jeszcze gdzie tym palkiem poexpić?
-
Zawsze doradzam: graj kim lubisz. Nie ma co płakać nad skillami, wystarczy pójść na monki z mad sheepami, można też kupić PACC na 30 dni i wystać skille do setki na target dummy... to nie stanowi dużego problemu.
Jak prowadzisz raczej samotny tryb gry to zostań po stronie paladyna, druid jest bardziej uniwersalny - potrafi pobić solo i w teamach, lecz wymaga bardzo dobrego gameplay'u.
Ja bym tak zrobił, że poskillowałbym palka, następnie go wylevelował tak aż będzie czerpał dobre profity - wtedy, jak już będziesz przy kasie (i jeśli ci bardzo zależy) rozpocząć karierę druida, gdyż on strasznie wastuje na początku.
-
ja gram knajtem i jestem zadowolony, skille mam ok prawie z każdego hunta mam proficik, a ponadto zawsze będę potrzebny na hunty grupowe
jednak gdybym miał wybierać między takimi samymi levelami knight palladyn i druid bez wahania wybrałbym palladyna!
myślę, że wybór masz prosty - słaby edek z jeszcze słabszym mlvlem czy pallek już z większym levelem a skille to nie problem
-
A gdzie mgoe na tym palku puścić bota?
-
Możesz spróbować puścić go do podziemii cmentarza Yalahar - braindeathy, banshee, mutated baty etc. Z reguły wychodzi się na 0 / profit.
Co do tych monków + mad sheepów... wystarczy że znajdziesz jakieś nieuczęszczane miejsce z monkiem (isle of kings, MOTLS, Trade Quarter w Yalahar), stawiasz mad sheepa i cieszysz się spokojnym skillowaniem.
-
A żeby postawić tego mad sheepa to co musze kupić i gdzie jest właśnie isle of kings?
-
Owcę przywołuje się za pomocą spellwanda. Można zsummonować jedną owcę w ciągu 12 godzin.
http://tibia-wiki.net/wiki/Spellwand
Aby dostać się na Isle of Kings, musisz pójść na statek znajdujący się na zachód od Carlin. Aby mieć możliwość podróży na ową wyspę, trzeba zrobić misję z Family Brooch. Tu spoiler:
http://tibia-wiki.net/wiki/Family_Brooch_Quest/Spoiler
-
Nie przesadzaj, te skille nie są takie słabe. Jak zakupisz pall arma i yala legi to już 92, da się expić. Sam miałem identyczny na 100lvlu, a teraz na 145lvl już 96 z itemami a nic nie skilowałem, tylko exp.
Palek nie jest zły jak grasz sam, lubisz mieć pełen bank i dobry exp. Ale ja nie widzę tam frajdy z gry, czasem mam fun bijąc solo demony, albo banute i kopy z kumplem. Po wbiciu jakoś 115 lvla przerzuciłem się na druida i bardzo fajnie mi się grało, super hity z sd, branie 6dli na klatę i ava, tego bym palem nie zrobił, ale to twój wybór.
-
A na kopy moge iść już nie? I brać assasinki czy cos?
-
kopy z enchantów poziom z cultami i destro
z assasinek deep banuta