Siemka, mam nowego laptopa samsung 305E4A(pierwszy :D)i mam kilka pytań:
- jak podłączyć bezprzewodowy internet, mam liveboxa na razie podłączyłem przez kabel
- czy trzeba ściągać jakieś sterowniki
Wersja do druku
Siemka, mam nowego laptopa samsung 305E4A(pierwszy :D)i mam kilka pytań:
- jak podłączyć bezprzewodowy internet, mam liveboxa na razie podłączyłem przez kabel
- czy trzeba ściągać jakieś sterowniki
Ten link nic mi nie pomógł, nie mogę zainstalować liveboxa na kompie przez windows 7.
w paru pkt, nie po kolei, bo robilem to juz jakis czas temu, ale bedzie dzialac.
bedziesz potrzebowal :
klucz WEP - > napisany jest na nalepce na livebocie (na sciance od srodka pod spodem)
-> odrobina mózgu (jeżeli byłeś w stanie napisać tego posta to dasz radę)
znajdź adres mac swojego compa
http://helionet.pl/index.php/pl/serw..._sieciowej_mac
wejdz w
168.192.1.1 -> sieć bezprzewodowa -> w tabelce nowy adres mac - > przepisujesz.
(domyślne hasła admin:admin)
zapisz zastosuj etc
na laptopie spróbuj połączyć się teraz ze swoją siecią.
jak zapyta o klucz sieciowy (bodajze) wpisujesz mac.
Voila. właśnie podłączyłeś laptopa do liveboxa.
Nie mogę wejść w 168.192.1.1
ale jak nie Możesz? Pyta cię o hasło i login czy nic ?
Już sobie poradziłem z internetem, teraz mam pytanie co to jest za karta graficzna "Intel(R) HD Graphics Family"
Czyli nie pogram sobie w nic na nim?:D
I mam pytanie na temat baterii jak się z nią obchodzić czy używać dużo, ładować na maxa potem odłączać gdy jest podłączony do zasilania?
opinie na temat bateri bardzo podzielone
ja mam laptopa od 2 lat nigdy nie wyjmowalem bateri. raz na 2 tyg rozladowuje na full i laduje. po tym czasie bateria trzyma jakies 20-30 min mniej niz na poczatku i mysle ze jest to wynik rewelacyjny jak na taki czas. do tego zawsze masz dodatkowe zrodlo energi wrazie gdyby pradu zabraklo.
Mam problem z internetem bezprzewodowo, przez tydzień działał bez problemu ale dzisiaj nagle wyskakuje błąd "windows was unable to connect to neostrada_2d14, gdy podłącze przez kabel do liveboxa to działa normalnie.