Witajcie to znowu ja :)
Powiedzcie mi gdzie mogę expić 70ED:
a)Z bardzo dobrym expem na waste albo 0
b)dobra kasa średni exp
Wersja do druku
Witajcie to znowu ja :)
Powiedzcie mi gdzie mogę expić 70ED:
a)Z bardzo dobrym expem na waste albo 0
b)dobra kasa średni exp
a)
Worker Golemy solo / z EK
Tomby (ava)
Bonebeasty Ramoa (ava)
Hellspawny z EK
b)
Lizardy na Muggy Plains
Dragi
Culty
Earth Elementale
Sfera ED (od 80 lvla)
Lizardy na muggy plains z ava to syty exp jest, kwalifikuje się do b dobry exp/zarobek jednocześnie (oczywiście jeśli jesteś tam sam)
Jeszcze taką samą miejscówką (dobry exp/kasa) są wyrmy w liberty bay
A żeby móc dojść na te lizardy muszę zrobić dostęp do Zao?
Musisz zrobić wszystkie misje (poza ostatnią) The New Frontier questu.
Prosisz kogoś tylko aby pomógł Ci w przed ostatniej misji, a resztę zrobisz sobie spokojnie sam.
zrobiłem tą misje solo 68 edem, nie przesadzajmy że jest taka trudna. poszło 100 smp i 160 ava, do tego spadły mi zao legi + gp =profit :)
Żeby już nie oftopować :D Co to jest ta strefa ed?
Strefa dla ED w Elemental Sphere Quest - bijesz żywiołaki ziemi - z GFb lub Flame Strike. Kasa jest niezła, soile - jeśli lecą dobrze - zarobek jest godny.
http://www.tibia-wiki.net/wiki/The_E..._Quest/Spoiler
Pzdr
Jeszcze co do hellspawnów to możesz expić tam solo. Ja właśnie zacząłem 70edem. Oczywiście bijesz z sd. Rzucasz energy walla i biegasz wkoło. Waste jest zawsze ale czasem mniejsze, czasem większe, kilka razy udało mi się wyjść ledwo 5k na waste czyli tyle co nic. Exp w granicach 250-280k/h na premce, zależy też jaki mlvl.
Mógł by mi ktoś wytłumaczyć jak expić na muggy plains żeby nie paść? :P
Taktyka na avalanche + SD (dragon priesty):
Tam jest bardzo otwarta przestrzeń, więc ogólnie rzadko spotykasz się z trapami itp. Wystarczy, że będziesz lurował pośród traw dowolną ilość lizard high guardów i 1-3 lizard legionnaire (nie polecam lurować ich zbyt dużo, ponieważ już 4 potrafią nieźle nakopać swoimi spearami). Unikaj lizard dragon priestów, bij maksymalnie jednego, dwa w lurze mogą być problematyczne do ubicia ze względu na healing. Jak leczą się zbyt szybko, zabijaj z gran frigo hurów / SD.
Na bicie pojedynczo w zasadzie wystarczy szukać i bić, co tu tłumaczyć...