Czy jak sie wbijam podczas skilowania palladynem na armor drugiej osoby i zadaje blood hity regularnie (średnio co 5 uderzenie)) ale nie wbijam sie na "chmurke" to czy skill rosnie odpowiednio szybko ?
Wersja do druku
Czy jak sie wbijam podczas skilowania palladynem na armor drugiej osoby i zadaje blood hity regularnie (średnio co 5 uderzenie)) ale nie wbijam sie na "chmurke" to czy skill rosnie odpowiednio szybko ?
co to znaczy wbić się na chmurkę? xDD
sadzisz blood hity częściej niż raz na 30 sekund = nie będzie skill blocka
dymek = tarcza
kreseczki = armor
więc jak ktoś nie ma np tarczy, pojawiają się chyba kreski przy odbiciu, jezeli ma - dymek, a opcja 1 przy dwóch monsterach na klacie
@up/2up
Paladyn nie zadaje chmurek w tarczę, tylko missuje (nie trafia w cel). Distance fighting ignoruje tarczę targetu.
Żeby zmniejszyć ilość missów, należy skillować w odległości 2 kratek od zaznaczonego celu (ta zasada przestaje mieć zastosowanie na diście wyższym niż ~80).
@top
Tak.
skąd to wiadomo?
poza tym co nam z tego, że jest mniej missów? skill niby szybciej rośnie? to nie zależy po prostu żeby nie było blocka co 30sekund?
a jak skomentujesz to, że po skosie wg mnie mocniej hity siadają niż w liniach prostych (po krzyżu)
poza tym, jak skillowałem na spearach na monku to stałem przy nim przodem
dobrze robiłem?;d
Najwyższe hity siadają w odległości 2 sqm, niezależnie czy na wprost, czy na skosie - czyli gdy potwór jest w tych miejscach:
XXXXX
XoooX
XoGoX
XoooX
XXXXX
G - gracz
X - potwór
Mniej missów: lepsze expienie, mniejsza szansa na to że nie nastąpi skill block - to jest niezwykle ważne na początku skillowania, kiedy ma się jeszcze dość niski dist.
Dokładne kalkulacje na jakim diście ta zasada obowiązuje oraz jak skillować najefektywniej można odnaleźć na tibia-stats.com - zrobiono niezwykle dokładne doświadczenia dzięki którym stwierdzono różne zależności.
Przecież z distance nie ma skillblocka. Zadając hita w blood albo w armor dostajemy 2 razy więcej skilla za uderzenie niż za miss, ale i tak rośnie! Więc nie zmyślać mi tu!
Jeśli macie jakieś wątpliwości to na swoim sorcu zacznijcie bić ze speara - mając 10 distance fighting skill rośnie, a my nie trafiamy. Ale jak to? Bez blood hita? ANO BEZ!