Witam.
Mam wielki problem.
Gdzie moge dobrze zarobic takim edem z rownoczesnym dobrym expem.
Tylko nie piszcie dle i lizardy bo gowno z nich leci i caly czas zajete <3
O wyrmach tez nie wspominajcie bo tam przypada jedna wyrma na 2 osoby : D
Wersja do druku
Witam.
Mam wielki problem.
Gdzie moge dobrze zarobic takim edem z rownoczesnym dobrym expem.
Tylko nie piszcie dle i lizardy bo gowno z nich leci i caly czas zajete <3
O wyrmach tez nie wspominajcie bo tam przypada jedna wyrma na 2 osoby : D
Sphere dla EDeka jest dobrym miejscem do zarobku.http://tibia.wikia.com/wiki/The_Elem..._Quest/Spoiler. Wystarczy, że rozpoczniesz questa u NPC i już możesz wchodzić do Sphery. Pamiętaj, że musisz mieć przy sobie 20 Small Enchanted Emeralds. Lecz jeżeli będziesz chciał sam sprzedawać soile to musisz wykonać całego questa.
Wary, hele, deplingi, te nowe osy
up.wary? czyli war golemy? Hele czyli hellspawny? jesli tak to tam nie ma zarobku juz przechodizlem przez to :( deeplingi gdzie znalesc i te nowe osy? :D
Sorry , bilem worker golemy a nie war i w sumie na nich nigdy nie bylo profitu , sproboje dzis war golemy ; d jakas taktyka panoiwie? D;
stawiasz energy walla i kręcisz się z golemem przy nim, bijesz z visa.
poza tym helle -1 z blokerem to ciężko nie mieć profitu, raz czy dwa można wyjść na zero ale potem zazwyczaj profit..
zresztą ja mimo wszystko bym próbował się wciśnać na drefie wyrmy bo tam świetnie mi się latało moim ed koło 90~lvla, dobry exp i chyba nigdy waste nie miałem.
ale mi chodzi o zarabianie solo :)
no to możesz spróbować jeszcze gsy yala
ew. hero & necro yala z necro taskiem
A ktos powie jak sie dostac na te nowe deeplingi czy na te "osy" o ktorych ktos up wspomnial ; d nic o tych miejscowskiach na tibia wiki nie ma ;x to znaczy niezedytowane :(
gsy na goromie, stampory, energy elementale, quary
Destro yalahar z fire wallem, z dwoma nie biegaj - wrzucą haste i zdejmą Cie na strzała. Fire bomb pod siebie i bijesz jednego na klatę dopiero potem z drugim biegasz.
Tam spokojnie z softami + 300 smp wysiedzisz niecałe 2h i na 0 wyjdziesz z samych d essence, gp i śmieci.
Znajdują się na Gray Island, dostać się tam można statkiem z Ab / Edron / Venore / Darashii.
Jeśli chodzi o dostęp na deeplingi:
http://tibia.wikia.com/wiki/Liquid_Black_Quest/Spoiler
W przypadku "os", a dokładniej The Hive, wystarczy wyjść na północ od Gray Beach.
Należy pamiętać, że jak da się wejść na lepsze miejscówki z deeplingami, to nie da się expić w ulu i odwrotnie, gdyż expowiska te do pewnego stopnia się nawzajem zamykają w zależności od tasków, które gracze robią w stronę danego expowiska.
-hellspawny na powierzchni solo
-wyrmy na drefii