-
Zmiana wyglądu Tibii.
Witam,powracam do Tibii po wielu,wielu latach.Ostatnio na poważnie grałem chyba w Tibię 7.6.Sporo się zmieniło,niestety na gorsze.
Trochę złapała mnie nostalgia, chciałbym, żeby wszystko wyglądało jak za dawnych czasów... :( Czy jest jakiś mod, czy coś, który zmienia wygląd Tibii na starszy(niekoniecznie na 7.6, ale im starszy tym lepszy).Nie chodzi mi tylko o ekran logowania, fajnie jakby były też itemki,potworki itp., no ale lepszy rydz niż nic ;)
Z góry przepraszam, jeśli taki temat już był lub nie ten dział, ale jestem leniwy i nie chciało mi się szukać :E
Pozdrawiam, stary tibijczyk :)
-
Nie ma czegoś takiego :/// Co ci się nie podoba w nowej grafice, przecież jest bardzo fajna xdd Tylko, że już z innymi rzeczami nie jest tak fajnie. Odradzam ci powracania do tego syfu, bo dzisiejsza tibia to jeden wielki ots.
-
Wiesz, jaka by nie była, to i tak nie będzie taka jak w starej Tibii :( Nie da się chociaż zmienić ekranu logowania, na to stare, z tą babką w mieście ?
Boże, co oni zrobili z tej gry... Kiedyś to była najpopularniejsze MMO, teraz w mieście na rooku ze 3 osoby.
Jest może jakiś OTS pod starą Tibię, gdzie gra w miarę dużo ludzi i nie ma expa x99999?
-
Coś słyszałem o takim modzie, że wygląd się zmienia bo nawet ludzie robili własne skórki do Tibi i była taka "Old Skórka", a jeśli nawet nie ma to znajdź taki dział ze skórkami do Tibi i poproś o takie coś. Ale tylko jedynie ekran logowania się zmieni bo itemek i potworów się nie da bo to by naprawdę dużo pracy trzeba było. Poszukaj na G00gle.
PZDR!
-
Skoro jest możliwy wgląd w sprity (grafikę) Tibii, to może jest możliwa jej podmiana? (nigdy się tym nie interesowałem).
Sprawdź w google frazę "Tibia sprite editor"
A otsy takie istnieją - na 7.4 jeszcze niedawno był "Tibianic"; nie wiem czy dalej stoi sprawdź tutaj na forum w dziale "ots"
-
Nikt takich skórek jako-tako nie wydaje, jednak masz możliwość zrobienia sobie owych poprzez skorzystanie z programów takich jak Noxitu Sprite Editor, oraz edytor Tibia.dat
-
Zmienianie skórek słyszałem że jest już nie możliwe tzn wykrywalne ale sam nie wiem czy to prawda. Jeśli ots to 7.4, może tibianic? szukaj a znajdziesz na google.