-
1 załącznik(ów)
Temperatura Laptopa
Witam! Laptop ma jakies 8 miesiecy, boje sie go rozkrecac co mozna by zrobic? Temperatury sa wysokie tylko przy grach. Jezeli slucham muzyki, przegladam neta to jest wszystko w porzadku tutaj dolaczam screen 1h po wlaczeniu kompa i tibi. Załącznik 278207
-
Czego się niby boisz? Jak już tak stawiasz sprawę to proponuję zakup spręzonego powietrza i ,,strzelić'' w wiatrak a właściwie do jego wnętrza, lecz w tym przypadku mało prawdopodobne żeby była to wina syfu w wiatraku po tak krótkim czasie,
Pozdrawiam
-
nie mam pojecia jak to zrobic. boje sie ze cos zepsuje itp
-
laptop zawsze bedzie sie tak grzal proponuje grac na jakiejs podstawce do chlodzenia.
dostanie sie do wentylatorow w celu wyczyszczenia to totalny banal zaloze sie ze moj 7 letni bratanek jest w stanie odkrecic kilka srubek i zdjac jedna klapke ;) inna sprawa z radiatorami bo tam rozne dziwne rzeczy moga sie dziac np w wiekszosci acerow wymiana pasty pod procesor to juz jest zabawa. poszukaj i sciagnij manual serwisowy albo daj model laptopa moze ja znajde i bedzie widac co mozna zrobic. problem w tym przede wszystkim ze masz go na gwarancji a plomby w laptopach sa przyklejone od srodka klapki wiec zajzenie do ramu czy procesora = utrata gwarancji.
te temperatury naprawde sa ogromne i bardzo szkodza kazdej elektronice rozne rzeczy moga sie zdarzyc odkleic grafika itd a pozniej to juz nowa plyta albo serwis. wiadomo ze nie od razu ale jezeli ten komputer bedzie pracowal w takich warunkach zapewne po utracie gwarancji, po paru miesiacach bedzie po nim.
-
sprawa zalatwiona, przylozylem rure od odkurzacza do tych wylotow powietrza i wiatraka bez odkrecania obudowy i jest miodzio teraz mam temperatury po 45 stopni