Komputer mi wolno chodzi i chiałbym go jakoś przyśpieszyć. Nie mogę nawet pogadać na Skype i jednocześnie grać w Tibię. Zmieniłem kompozycję wyglądu z XP na klasyczny (98), żeby było mniej kolorów. Znacie jakieś inne sposoby?
Wersja do druku
Komputer mi wolno chodzi i chiałbym go jakoś przyśpieszyć. Nie mogę nawet pogadać na Skype i jednocześnie grać w Tibię. Zmieniłem kompozycję wyglądu z XP na klasyczny (98), żeby było mniej kolorów. Znacie jakieś inne sposoby?
wyłącz niepotrzebne rzeczy, np. na czas grania wyłącz antywirusa, gg itp
przeskanuj porządnie kompa/zrób formata
zmień silnik graficzny w tibii
podaj parametry kompa, to ci powiem, czy to wina sprzętu, czy zaśmiecenia
@down
no wiadomo :D przepraszam, usuwam posta
Przeskanuj antywirusem, programem Malwarebytes' Anti-Malware.
Wyłącz uruchamianie zbędnych programów przy starcie systemu.
Defragmentacja dysku (są od tego jakieś programy).
@up: Byłeś pierwszy, ale to przez moje lenistwo i pisanie jednym palcem x)
To co wyzej + przeczysc komputer CCleanerem.
I pousuwaj zbedne rzeczy typu toolbary, wszystko czego nie uzywasz, itp. Pamietaj o aktualizacjach systemu oraz waznych skladnikow systemu (flash, java, itp.).
.. a i tak bez logu OTL, aby zobaczyć czego tam można się pozbyć, mało pomożemy.
ms config? mi ziomek pomogl wyczyscic + hijackthis i skoczylo mi cos z 5 fpsow ;d
Mimo wszystko najlepiej będzie jeśli wymienisz nam komponenty swojego pc. Nawet tutaj na torgu nie zdziała się cudów jeśli okaże się, że masz p4 i jedziesz na zintegrowanej grafice ;d
dobry p4 jest dobry czego wy chcecie
fakt, że w p4 stawiali na brutalną moc jak w amerykańskich samochodach ale dawało jakieś efekty mimo wszystko i wiele rzeczy by szło lepiej niż u mnie ;f