-
[Mikrofon] Problem
Witam. Mam problem z mikrofonem, gdyż podczas używania go, dźwięk się nie nagrywa lub jest wyjątkowo cichy. Wiecie może w jaki sposób to cholerstwo ustawić? Ja już nie mam zielonego pojęcia co robie źle. Dodam że mam pod jedną przejściówkę w tylnym panelu komputera podłączone głośniki + słuchawki a w osobne wejście (pod mikro, to czerwone wejście) mikrofon od słuchawek. Próbowałem też takiej kombinacji- na tył podłączone same głośniki na przedni panel słuchawki + mikro... efekt ten sam. Dodam jeszcze zdjęcie panelu ustawień sprzętu głośników/słuchawek/mikro. Srry za złe nazewnictwo ale jestem w tym zielony, a nie mam czasu na sprawdzanie w necie dokładnych nazw.
http://img267.imageshack.us/img267/6478/problemha.jpg
-
nie wiem mozesz sprobowac w opcjach systemu - costam sound (nie mam polskiej wersji xD) - sound - tam masz cos typu "nagrywanie" i wybierz swoj mikrofon i podglosnij jesli jest cicho xD a jak nie podziala to jesli masz inny mikrofon/headset to sproboj i sprawdz czy to moze nie byc wina nowego mikrofonu xD albo w programie ktorego uzywasz masz gain nisko ustawiony pod nagrywanie :P albo masz laptopa i odczytuje ci mikro z laptopa jako glowny mikrofon xD niewiem rozne rzeczy moga byc przyczyna
-
Regulacja głośności - opcje - właściwości - urządzenie miksujące (ustawiasz na "cośtam input") - nagrywanie - ok - podgłaśniasz "mikrofon"
-
niestety dalej nic. Jutro rozkręcę kompa, może coś źle podłączyłem, ale nie sądze.
Edit:
Problem solved. Po prostu jestem gapa... Nie zauważyłem że przy pokrętle od regulacji głośności jest przełącznik włączający i wyłączający mikrofon >.<
Temat jak najbardziej do usunięcia.