Torgowicze, czy któryś z was rozwiązywał umowę z Orange przed czasem ? Jak to wygląda, do kogo dzwonic, ile kosztuje itp.? Wie ktoś ?
Wersja do druku
Torgowicze, czy któryś z was rozwiązywał umowę z Orange przed czasem ? Jak to wygląda, do kogo dzwonic, ile kosztuje itp.? Wie ktoś ?
nikt naprawde ?
Przeczytaj umowę i zobacz czy masz taką opcję w ogóle.
w tm kosztuje to u mnie 600 czyli połowę tego co wszystkie wymagane doładowania
w orange pewnie podobnie
Miałem z nimi umowę którą chciałem rozwiązać przed czasem i powiem Ci , że musisz się przygotować na różne numery z ich strony. Umowę jak pamiętam można rozwiązać, jednak musisz uregulować zobowiązania. Wypowiedzenie umowy najlepiej przesłać co najmniej 3 miesiące przed , bo tak mogą uznać, że chcesz przedłużyć. Nie wciągaj się z nimi w żadne rozmowy przez telefon jak oni dzwonią, mów krótko i zwięźle, że nie chcesz przedłużać umowy i kończ rozmowę . Mogę Ci zagwarantować kilkanaście telefonów od ich przedstawicieli w których będą pytać tylko czy nie chcesz przedłużyć umowy, a jak im powiesz o zrywaniu umowy, nawet po wpłynięciu wypowiedzenia będą wielce zdziwieni i próbować Ci coś wcisnąć. Nie będzie łatwo chyba, że coś się zmieniło przez rok. Zacznij od telefonu na ich infolinie albo podejdź do punktu i pytaj jak zerwać umowę i nie daj się wciągać w rozmowy dlaczego itd.
Życzę powodzenia , a jeszcze bardziej cierpliwości. Przyda się.
Mam pytanko moze troszke odbiega od tematu. Otóż tez chce zerwac umowe z orange.I czy da rade przeniesc nr z abonamentu orange, na karte w PLAY?