-
Nie działa wifi.
Mam takie problem, nie działa mi karta wifi w laptopie asus x5dab, początkowo myślałem, że neta wgl nie ma, ale sprawdzałem na telefonie i internet jest. Aktualizowałem tą kartę, sprawdzałem i ją wykrywa, ale nie wykrywa żadnych sieci bezprzewodowych. Macie jakieś rady?
-
U mojej mamy w asusie był podobny problem i poszukałem ręcznego sposobu by włączyć kartę wifi. Niestety tylko raz to zrobiłem i nie pamiętam dokłdnie jak to się robiło. Poszukaj a znajdziesz. Kto szuka nie błądzi.
-
Może być tak, że łączność bezprzewodowa jest wyłączona. Ja tak sobie kiedyś przez pomyłkę Bluetootha wyłączyłem. Nie wiem jak jest w Asusach, ale w Lenovo wystarczyło wcisnąć Fn+F5 i otwierało się okno dotyczące WiFi i BT. W Asusach jest to kombinacja Fn+F2
-
wejdz w menadzera urzadzen sprawdz czy komputer poprawnie wykryl karte i czy nie pokazuje zadnego bledu
-
Właśnie w menadżerze sprawdzałem i wszystko jest poprawnie.
-
SKoro tego nie ma to po prawej stroni(w polaczeniach sieciowych) masz utworz nowe polaczenie probowales sie tym bawic? Dokladnie tego nie opisze bo sam nie pamietam co tam bylo
@down
Magia? Czy zle skonfigurowany router jednak? ;)
-
Hmm, wziąłem tego lapka do domu, włączyłen fn i f2 i trybi, pojde zobacze pozniej czy trybi na innej sieci.