-
nagrzewanie sie procka
witam , mam laptopa hp pavilion g6 z procesorem Informationslist AMD M880G with ATI Mobility Radeon HD 4250, problem polega na tym ze podczas gry w league of legends obojetnie na jakich detalach(gram nanajnizszych) oba rdzenie nagrzewaja sie do 80 stopni, raz jak mialem wlaczonych kilka aplikacji i lola pojawil sie blue scren i laptop sie wylaczyl, jest kupiony ok, 4 miesiace temu, czy na tego typu procesorach to jest normalne? taka temperatura?
-
hp pavilliony słyną z tego, że się bardzo grzeją, na pewno jakaś podkładka chłodząca pomoże, nie widze innej rady ; c
-
to nie jest normalne. czego się po hp spodziewać. oddaj do serwisu póki na gwarancji jeszcze jest.
@edit
a sorry tak hp są źle zbudowane i wymiana nic nie da. Niestety musisz z tym żyć już, kup podstawkę chłodzącą, wymień na lepszą pastę termoprzewodzącą, oczyść wentylator i może te kilka stopni da radę obniżyć. W każdym razie życzę powodzenia latem :)
-
Najlepszym rozwiązaniem byłoby oddanie lapka na gwarancję, jak to mówił pan @up. Jeszcze powiem tylko, że podkładka chłodząca i wymiana pasty termoprzewodzącej dużo dają. Gdyby to był stacjonarny, podpowiedziałbym jeszcze o zdjęciu jednej lub obu ścianek obudowy. No nic, leć go oddać na gwarancję, tylko wszystkie dodane przez ciebie rzeczy powyciągaj (wszelakie kości RAMu, karty pamięci, płytki z napędu i inne gówienka) bo już ich nie zobaczysz ;)
Pozdrawiam.
-
no podlozylem podkladke z 2 malymi wiatraczkami i jest lepiej , gdzies na 75 stopni staje , zobaczymy dalej, dziwne ze nagrzewa sie tylko podczas grania w gry , a gram tylko w league of legends na nim
-
nawet z podkladka podczas grania jest nawet 82 stopnie
-
to jest hp, niestety, wiem z doświadczenia że nic nie poradzisz.
podczas gry z lola nagrzewa się, bo jest większe zużycie.
nie wiem, jak w niemczech wygląda serwisowanie hp, ale w polsce za nic nie oddałbym na gwarancję. trzymają pół roku i oddają w jeszcze gorszym stanie.
-
no tzn ogolnie mi to nie przeszkadza ale troche sie boje ze sie przegrzeje na maxa bo pokazuje mi nieraz 82 stopnie jak gram w lola