-
Hotkeye
Witam
wiem ze to troche glupie pytanie i pewnie wylapie warma za to ale jakie jest najkorzystniejsze ustawienie hotkeyow na palku? tzn co mysicie o czyms takim
f1 exura
f2 exura san
f3 gran san
f4 smp ?
macie jakies propozycje dobre aby gralo sie lepiej?
z gory dzieki
-
Najlepiej mieć blisko:
- leczenie,
- potki,
- atakowanie,
a te inne np. utury, gran hury itd. to ciut dalej. Mi się wygodnie gra z leczeniem na F2 i F4, byle nie F9-F12 bo nie wyobrażam sobie ucieczki tak :D
Ręce trochę kijowo by było ułożone i pisanie ze znajomymi byłoby też trudniejsze :d
-
Ja zawsze - bez względu na profesje f1-f4 leczenie - f4 manas, jeśli ek to f2 exeta. f5-f8 bijące, jakieś exori itp. f9-f12 hury, gran hury, tempo hury, exani tera, czasem f12 ava/gfb (szczelam myszką, więc jak najdalej hotkey) i to chyba tyle. Jestem przyzwyczajony do tak ustawionych hotków i tak zawsze mam. Wszystko zależy od ciebie, jak ci wygodniej, jak lubisz się leczyć f9-f12 to wiadomo że tak ustawisz...
-
Kwestia nauczenia się...
Ja mam:
F1 exura
F2 exura gran
F3 exura san
F4 (exura gran san)
F5 Jakiś item typu obsidian knife albo złoto
F6
F7
F8 SHP
F9 SMP
F10 HP
F11 MP
F12 lina
Ale jak już mówiłem, z tego się można przestawić na inne konfiguracje. Ja gram na FAcc`u. Na PAcc`u atakujące można mieć obok leczących albo przy potionach (bo jeśli nie siedzimy na jakichś fest niebezpiecznych mobach, które jednak trzeba bić, pomagając sobie czarami, to częściej będziemy używać potów i ataków, niż potów i leczenia). Można też używać jednego rodzaju potów, wtedy potrzebny nam tylko 1 slot na pota, reszta na czary.
Pzdr
-
F1 exura
f2 pot
f3 exura gran sa
f4 exori san
f5 exori con
f6 utani hur
f7 exevo mas san
Jak grałem rp to najlepsze ustawienie ;]
-
Nieważne kim gram to mam tak: