Witam , przestalem grac w Tibie jak zjebali pvp (20 fragow) itp. i chcial bym sie was zapytac co sie zmienilo od tamtej pory i czy warto znow zaczac grac naczy grac , walczyc bo w sumie to mi sprawialo jakas przyjemnosc z tej gry.
Wersja do druku
Witam , przestalem grac w Tibie jak zjebali pvp (20 fragow) itp. i chcial bym sie was zapytac co sie zmienilo od tamtej pory i czy warto znow zaczac grac naczy grac , walczyc bo w sumie to mi sprawialo jakas przyjemnosc z tej gry.
Zbytnio nie wiem kiedy ostatni raz grałeś w Tibię, ale wprowadzili swapowanie, każdy kto zaatakuje i zabije coś życia danej osobie dostaje fraga, wprowadzili pvp blessa (6 bless, który tracisz podczas śmierci od ludzi) i to chyba wszystko z tych nowości systemu PVP.
Powiem, tak. Zabijać dalej się da i dalej sprawia to tyle frajdy co parę lat temu. Zapraszam do odwiedzenia mojego tematu dot. screenów/filmików z PVP na teraźniejszej Tibii.
http://forum.tibia.org.pl/showthread...Team-PK-Xerena
Pozdrawiam.
Jak lubisz sie bić to nie pozostaje ci nic innego jak grać na infernie ;p
chyba, ze sprawia ci przyjemność black skull a twoją domeną jest latwa gra i boty na expie
Jeśli chodzi Ci głównie o system PvP, to możliwe są wojny - jeśli macie wojnę z inną gildią, możecie się lać do woli.
Random PK? Trudno, to jest zabezpieczenie przed huntami przez hi-lvlowych noobow (sytuacje na niektórych światach PvP typu ubijanie 45+ sorców, hunty za nic lub ogólne huncenie innych graczy).
Jeszcze coś na prawdę trudnego, ale skomplikowanego chcesz wiedzieć? Jeśli nie, to zapraszam do linku z #3 postu w temacie, a sam zamknę.
Hm?
Tylko, ze to nie te czasy kiedy albo sie wyplaciles albo stales w pz. Teraz jesli nie ma warmoda to ida po ciebie 2-4 osoby bo jak wiecej to szkoda fraga. No chyba, ze jakis hujowy team jak http://forum.tibia.org.pl/showthread...Team-PK-Xerena gdzie bija w 20~ i jak jest akcja to nikt nie ma wolnych fragow ;[
Mocyposzukuje ujal wszystko idealnie :P. Sam nie wyobrazam sobie gry na pvp swiecie, przeciez to jest zero przyjemnosci z gry pod wzgledem bicia sie z ludzmi. Teraz po powrocie na real tibie wybralem Inferne i nie zaluje :p. Wszyscy sie do nas na hardcore pvp schodzą, mamy coraz wiecej i wiecej graczy, niedawno jeszcze 180 osob bylo tylko wieczorami i to w weekendy, a teraz kazdego wieczoru jest 300+ osob :). Na zwyklym pvp mozesz grac ale tylko dla konkretnej zabawy, z takimi jak to wyzej napisal kolega "smiesznymi pk teamami". Na pvp wladzy juz miec nie mozna, zawsze ktos bedzie ci wszystko mogl spokojnie utrudniac. Wystarczy, ze zbierze sie 20osob i juz mogą tak na serwie namieszac, ze to poezja :). Nie musza wcale umiec grac, wbijają 60lvle i na akcje chodzą z suplajami za 5k a po dedzie tracą owe 5k + 10% expa, bo tyle teraz spada. Zanim zwastują lvl, to uwierz mi, ze wbija conajmiej 10x tyle. Na 1h dziennie premium staminki wastowac i tyle sie da wbic :) Bo kto bedzie marnowal fragi na te 20osob? A u nas na Infernie no są tez takie pk teamy, ale zeby cos znaczyli to muszą naprawde sie wysilić i zablysnąć :p. Ten pvp bless nawet u nas utrudnia sprawę, ale za to jest jak na starym pvp. Niby sie traci duzo mniej po dedzie, ale co z tego jak mozemy sie zabijac do woli :D?
cze
jeżeli nie masz kumpli albo się nie wkręcisz do jakiejś dobrej gildi to będziesz padał cały czas a chyba nie o to chodzi...
nie gadaj że coraz więcej osób gra na hardcore pvp ponieważ na każdym świecie gra teraz więcej osób
z tym, że na pvp władzy mieć nie można się zgodzę
Czy jest na infernie jakiś team z torga który jest otwarty na rekrutacje?
teamu nie ma konktretnego ale ja gram sedan i paru znajomych wiec jesli chcesz moze sie dolaczyc =)