Witam,
Czy w Polsce są jakieś systemy oceniania gier poza PEGI? Chodzi mi tu o gry sieciowe we wszelkich formach (via client, via www &other stuff). Jeśli tak to proszę o nazwy
Wersja do druku
Witam,
Czy w Polsce są jakieś systemy oceniania gier poza PEGI? Chodzi mi tu o gry sieciowe we wszelkich formach (via client, via www &other stuff). Jeśli tak to proszę o nazwy
oficjalnie nie ma
zreszta nawet Pegi jest tylko informacja dla kupujacego
PEGI jest tylko sugestią, nie mogą ci np. nie sprzedać gry bo PEGI jest +18 a ty masz załóżmy 14. Co do oceniania to był jeszcze jakiś jeden, ale ja tam uznaje ocenę w CDA jako ocenę gry właściwą.
Tak wiem że to jedynie sugestia i niewiele ma wspólnego z rzeczywistością, a zakupienie gry 18+ (według PEGI) przez 10 latka nie jest czymś niezwykłym w przeciwieństwie do systemów jakie mamy np. w Niemczech
Chciałem jednak wiedzieć jak sytuacja ma się w Polsce, głównie w kwestii gier internetowych ale widzę że PEGI ma swoisty monopol
Jak ja chciałem kupić grę od 18,mając 17 w empiku to mi nie sprzedali. r u serious?...
Nie ma co się śmiać ;d Znajomy też miał podobną przygodę przy okazji premiery gta:sa. Leci kupić, a sprzedawczyni tylko pokazała mu oznaczenie na pudełku.