-
Szkola muzyczna
Witam,
kompletnie nie znam sie na szkolach muzycznych wiec mam kilka pytan dotyczacych ich.
Jestem w 2kl LO o prof hum, za rok matura, czy moge po maturze isc do jakiejs szkoly muzycznej? Jesli tak to jakiego stopnia? Zakladam, ze bez liceum muzycznego nie moge isc na studia muzyczne "tak z marszu"? Czy jesli chce isc do takiej szkoly po liceum to sa w niej jakies egzaminy poczatkowe?
Z gory dzieki.
-
Generalnie to szkoła muzyczna I stopnia przyjmuje do mniej więcej max 14-15 lat.. Po maturze to pewnie do prywatnej jakos, spytaj się bingiego, on zdaje się chodzi do szkoły jazzowej dla dorosłych, to powinien na ten temat coś wiedzieć.
Na studia muzyczne możesz iść, nie możesz iść jedynie do II stopnia od razu i na akademie muzyczną..
W zwykłej szkole muzycznej są na początku testy na słuch.
-
zależy czego chcesz od takiej szkoły, w jakim celu masz zamiar do niej uczęszczać. jeśli wiążesz z tym przyszłość to imo trochę za późno, a jeśli dla przyjemności to lepiej prywatna (chyba, że nie chcesz tyle bulić). można powiedzieć, że siedzę w branży, więc jak coś to pw. a tak swoją drogą, chcesz śpiewać czy instrument? :D
-
Instrument, gram na gitarze i na basie od 2 lat, spiewam tez, ale to tylko strasznie amatorsko. Szkoda, ze zostala mi tylko prywatna. Chyba zrezygnuje w takim razei ;d