Co może być przyczyną małej ilości FPS?
Na ~3x słabszym laptopie mam podobną ilość (30 FPS).
Znacie jakieś sposoby na zwiększenie ich liczby?
Wersja do druku
Co może być przyczyną małej ilości FPS?
Na ~3x słabszym laptopie mam podobną ilość (30 FPS).
Znacie jakieś sposoby na zwiększenie ich liczby?
no zwiększenie ?
ja mam mało fps gdy mam wlązonoą tibie + film na necie...
chodzi może coś z prędkością... neta bo wątpie abyś miał aż tak słabego kompa żeby ci się tibia cieła z przyczyn choćby: procka
więc wina neta :D
masz 2 kompy... 1 i 2 jest podłączony pod 1 modem ? (np: lapek bezprzewodowo)
i gdy te 2 kompy chodzą i łącze sie dzieli na połowe.
też tak mam jak siostra ogląda filmy online na swoim necie + ja gram w tibie to mnie laguje trochu ::D
- Zaktualizuj sterowniki do karty graficznej
- Tibia -> options -> graphic -> ustaw sobie zgodnie z zainstalowanym u Ciebie oprogramowaniem - jeżeli masz nowszego direct'a niż '9' to ustaw OpenGL (Dx5 najbardziej obniża fps no chyba że masz Dx5 zainstalowanego w co jednak śmiem wątpić bo to się na 'kalkulatorach' instaluje)
- Tibia - options -> graphic -> suwak na dole możesz mieć ustawiony na 0 - ustaw max
- Jeżeli w innych grach też masz spadek FPS mimo że wszystko powinno być ok to ściągnij sobie program Everest Ultimate i tam możesz sprawdzić czy nie przegrzewa Ci się sprzęt
@up
On narzeka na mało FPS'ów a nie lagi - to są akurat dwie różne nie łączące się sprawy bo dla ilości FPS'ów internet nie ma znaczenia.
Niestety nic, z tych rzeczy nie pomaga , a niską ilość FPS mam jedynie w tibi :/
A i jeszcze jedno, mam windows 7.
Refresh
jezu, tez mam ten problem, jak troche bardziej net obciazony to 25 fps, jak net hula pełna para, to mam ok 50 i da sie grac ;D Nie wiem, moze sprawdz neta?
Internet jest w porządku.
Może masz w grafice ustawiony limit na ilość fpsów?
@down
Wirusy może? Klient nie z głównej strony?
Proszę Cię..
Przeczytałeś wcześniejsze posty?
Klient z tibia.com
Skanowałem