Witam.Bardzo proszę o pomoc chodzi o hot key'e na notebook'u..Otóż zamiast f1,f2..itp mam skróty do przyciemniania obrazu,regulacja głośności..Jak to mogę zmienić?Z góry dziekuje za pomoc.
Wersja do druku
Witam.Bardzo proszę o pomoc chodzi o hot key'e na notebook'u..Otóż zamiast f1,f2..itp mam skróty do przyciemniania obrazu,regulacja głośności..Jak to mogę zmienić?Z góry dziekuje za pomoc.
Jeśli F-ki Ci działają domyślnie jako klawisze funkcyjne w laptopie to najprawdopodobniej możesz to zmienić w BIOSie.
Jeśli tam nic nie ma to szukaj w ustawieniach systemowych, ale to tylko jeśli masz system "laptopowy" z udziwnieniami i dodatkami.
Oki a jakieś jeszcze wskazówki jak tego szukać w biosie?jestem totalnym noobem jeżeli chodzi o obsługę komputera i nie chce nic zepsuć itp...:(
Wyszperałem w instrukcji:
UWAGA: Opcja klawiszy funkcyjnych jest fabrycznie włączona. Możesz wyłączyć tę funkcję za
pomocą narzędzia Setup. Jeśli wyłączysz tę opcję w narzędziu Setup, będzie wymagane naciśnięcie
klawisza fn i jednego z klawiszy funkcyjnych w celu aktywacji przypisanej funkcji.
Narzędzia setup czyli?Sory za moją "lewość"^^