-
Anime 4me
Witam, do anime byłem zawsze sceptycznie nastawiony az do wczoraj, kiedy to obejrzalem Elfen Lied. No i jakoś wybitnie wymagający nie jestem, bo jeden na 5 filmów/książek zrobi na mnie spore wrażenie. No ale takiego wrażenia nie zrobiło na mnie nic do tej pory, jak właśnie ta bajeczka.
Anime jakie... zobaczyłem?
Naruto, fabuła jest w miare ciekawa, ale jak patrze na ilosc odcinków i ile jest w nich zawarte sensownego materiału to mnie skręca
Bleach, to samo co wyżej
Tak więc szukam anime, czegokolwiek co jest warte polecenia, i jeśli pojawią sie jakieś propozycje, to bardzo prosze jaki to jest gatunek (w sensie komedia, dramat etc.)
Aha, zapomniałem dodać... Nie chce tasiemców po xxx odcinków
-
Jeśli chodzi o Naruto to polecam oglądac odcinki tylko te które opierają sie na mandze i już 1/2 odcinków z głowy.
Polecam także Death Note, bardzo przyjemne anime.
-
Fate/stay night
Fate/stay night: Unlimited Blade Works
Fate/Zero
Gatunek: akcja, dramat, fantasy, romans, science fiction, supernatural, thriller
Oglądaj w kolejności jaką podałem. Powinno się spodobać.
Code Geass: Lelouch of the Rebellion
Code Geass: Lelouch of the Rebellion R2
Gatunek: dramat, mecha, akcja
To też całkiem dobre.
Na początek powinno wystarczyć.
-
Skoro Elfen Lied Ci się spodobał,to w Fullmetal Alchemist : Brotherhood się zakochasz.
Ao no Exorcist,też ciekawe,polecam
Requiem for the Phantom
IS:Infinite Stratos
Hellsing Ultimate
Highschool of the dead
Jak przypomną mi się jeszcze jakieś ciekawe propozycje,dopiszę.
-
Rosario + Vampire. Polecam
ewentualnie One Piece
-
Ja również polecam FullMetal Alchemist i dodam do tego jeszcze Trigun komedia anime z elementami bardziej poważnymi bądź odwrotnie rozgrywająca się na Dzikim Zachodzie.
-
Na początek powinieneś obejrzeć sobie coś lekkiego tj. Highschool of Dead (horror, komedia, dramat?), a później Ao no Exorcist(komedia, dramat, moce nadprzyrodzone). Oba te tytuły nie wymagają są dosyć proste, z mało skomplikowaną fabuła, jednak są dosyć ciekawe, dlatego też polecam Ci ich obejrzenie. Po obejrzeniu ww. możesz wziąć się za coś cięższego tj. Code Geass: Lelouch of the Rebellion (dramat, scifi) oraz część drugą. I po obejrzeniu tego wszystkiego weź się za majstersztyk w anime - Death Note!
-
Zobacz sobie green green, dosyc smieszne perypetie nieudolnych podrywaczy i miłosc ich kolegi, zaskakujące/ciekawe/wzbudzajace emocje zakończenie
-
up
ooo miałem to napisac ale jakoś mi z głowy wylaciało. Green green polecam, bardzo dobry jest i potrafi poprawić humor
-
nie starczylo + dla wszystkich, w kazdym razie bardzo dziekuje za wypisanie tytulow, teraz bede konsekwentnie olewal wszystko oprocz monitora przez kolejne miesiace :D
temat chyba wyczerpany
-
polecam jeszcze jedno anime. Jak byłem mały na Jetix leciało. Król szamanów. Anime jest świetne wciągajaca fabuła i wgl. z 4 lata tamu przy ostatnich odcinkach się popłakałem